Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Για μια ακόμη φορά η Πιερία τιμά τον κ. Διονύση Πασχάλη ως ευεργέτη της












ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΠΙΕΡΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ
Ευεργέτης της Πιερίας ο κ. Διονύσης Πασχάλης
Αναγνωρίζοντάς τον ως Ευεργέτη της, μάλιστα εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, για μια ακόμη φορά η Πιερία τίμησε τον κ. Διονύση Πασχάλη, αυτή τη φορά μέσα από την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης αποδίδοντάς του τιμή και ανακηρύσσοντάς τον ως Επίτιμο Δημότη της Πόλης.
Το Δ.Σ. Κατερίνης τίμησε τον κ. Διονύση Πασχάλη μετά την απόδοση του «χρυσού κλειδιού της πόλης» από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, ύστερα από την τιμητική διάκριση που του απένειμε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας αλλά και μετά από άλλες τιμές που του αποδόθηκαν για την προσφορά του σε πολίτες και φορείς.

Άγνωστο το μέγεθος της προσφοράς του κ. Διονύση Πασχάλη στην Πιερία

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε εν απουσία του κ. Διονύση Πασχάλη, ως τιμώμενου προσώπου, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έδειχναν να μη γνωρίζουν το πού έχει φτάσει το μέγεθος της συνεχούς προσφοράς του σε απλούς ανθρώπους, στην εκπαίδευση, στην παιδεία και γενικότερα στην κοινωνία.
Το ότι κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος της προσφοράς του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Πασχάλης ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που δεν θέλουν να διαφημίζουν τις ευεργεσίες τους προς συνανθρώπους και προς την κοινωνία και γι αυτόν τον λόγο, γι αυτό και όπως σημείωσε στην εισήγησή του και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης: «Δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να τύχουν οποιασδήποτε τιμής καθώς κάνουν κάτι για τον εαυτό τους».
Επίσης, όπως ειπώθηκε και στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο ίδιος ο ευεργέτης κ. Διονύσης Πασχάλης δεν επιδίωξε ποτέ να ανακοινώσει τις προσφορές και τις ευεργεσίες που αθόρυβα κάνει τα τελευταία, τουλάχιστον, δέκα χρόνια, σε συμπατριώτες του Πιεριείς αλλά και σε κοινωνικές μονάδες, γι αυτό και κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος των ευεργεσιών του.

Ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης

Στην εισήγησή του ο κ. Χιονίδης αφού αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που ζει η χώρα, κρίση η οποία συνεχίζει να προκαλεί και μεγάλη κοινωνική κρίση λόγω έλλειψης των απαραίτητων αγαθών στη διαβίωση καθώς και λόγω έλλειψης των απαραίτητων πόρων στην υγεία, στην εκπαίδευση και αλλού.
Ο κ. Δήμαρχος μίλησε για ανθρώπους που εθελοντικά καταθέτουν ψυχή, χρόνο και χρήματα για να ανακουφίσουν λίγο τις ανάγκες των συμπολιτών τους. Ανέφερε δε ότι το έργο αυτό υπηρετούν η Εκκλησία, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και άλλοι άνθρωποι, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνουμε να ανακηρύξουμε Επίτιμο Δημότη της Κατερίνης τον κ. Διονύση Πασχάλη, ο οποίος έχει καταγωγή από την Πιερία και δεν ζει πλέον στην περιοχή μας, όμως την έχει στο μυαλό του και φρόντισε εμπράκτως να τη βοηθήσει. Δεν θα αναφερθώ στο τι συνεισέφερε, αυτό που θέλω να θυμίσω και να αποτελέσει παράδειγμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έφυγαν από την περιοχή μας, ζουν έξω, ζουν κάπου αλλού και έχουν την οικονομική δυνατότητα να κοιτούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους», είπε ο κ. Δήμαρχος.
Στη συνέχεια δε, εισηγούμενος να ληφθεί απόφαση ανακήρυξης του κ. Πασχάλη ως Επίτιμου Δημότη Κατερίνης, τόνισε: «Ο κ. Πασχάλης συνεισέφερε στα άτομα με αναπηρία και σε κοινωνική βοήθεια και στήριξη ανθρώπων που τη χρειάζονταν. Γι αυτό, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε την πράξη αλλά κυρίως τη λογική και την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του».

Τοποθετήσεις

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής παρατάξεων Ν.Μηλιώτη, Χ.Καραφουλίδη και Αντώνη Μάντζιου, καθώς επίσης και Δημοτικών Συμβούλων.
Ο κ. Νίκος Μηλιώτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς τη Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, επειδή, όπως είπε, θα έπρεπε οι αρμόδιοι του Δήμου να προσκομίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα στοιχεία, δηλαδή το τι έχει προσφέρει ο κ. Πασχάλης στον τόπο, επισημαίνοντας: «Γνωρίζουμε μόνο όσα διαβάζουμε στις εφημερίδες. Και φοβόμαστε να μην τον αδικήσουμε»! Αυτός ήταν και ο λόγος που απείχε από τη διαδικασία.
Ο κ. Καραφουλίδης συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου λέγοντας ότι «είναι καλό να τον έχουμε (τον κ. Πασχάλη) ως υπόδειγμα πολίτη».
Από την πλευρά του ο κ. Μάντζιος, όπως μεταξύ άλλων είπε, τιμά τον κ. Πασχάλη όπως τιμά και κάθε συνδημότη που προσφέρει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εξηγώντας αναλυτικά το γιατί δεν συμφωνεί με την πρόταση του Δημάρχου.
«Ο κ. Διονύσης Πασχάλης είναι νέος, έχει μπροστά του σπουδαίο έργο να συνεχίσει, έχει την αγάπη και το «ευχαριστώ» και αυτών που τους βοήθησε και το δικό μας, μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να τον ευχαριστήσει για το φιλανθρωπικό του έργο. Να ναι καλά, να συνεχίσει το έργο του και με το πλήρωμα του χρόνου, κάποιο άλλο Δημοτικό Συμβούλιο αξιολογώντας τότε το όλο έργο του, είμαστε σίγουροι ότι θα τον τιμήσει δεόντως», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μάντζιος.

Ζ.Σατραζέμης: Ευεργέτης ο κ. Διονύσης Πασχάλης, όχι απλά φιλάνθρωπος!

Ο κ. Αθ. Λιακόπουλος παρομοίασε τον κ. Διονύση Πασχάλη με τον άνθρωπο που ζητούσε να βρει ο Διογένης όταν κυκλοφορούσε μέρα μεσημέρι με ένα φανάρι.
Ο κ. Α. Παπαζήσης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι ο κ. Πασχάλης έχει προσφέρει κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας ενώ ο κ. Σατραζέμης διευκρίνισε ότι ο κ. Πασχάλης δεν είναι ένας απλός φιλάνθρωπος αλλά ένας ευεργέτης.
Πάντως, ο κ. Σατραζέμης είπε και κάτι που, από κάποιους, θεωρήθηκε ως απάντηση σε λεχθέντα δημοτικού συμβούλου, ότι δηλαδή οι έννοιες «εθελοντισμός», «φιλανθρωπία» και «ευεργεσία» είναι διακριτές μεταξύ τους, δεν έχουν την ίδια σημασία, γι αυτό και δεν είναι δυνατόν αυτές οι έννοιες να μπαίνουν όλες στον ίδιο παρονομαστή. «Δεν μπορούμε να τις εξισώνουμε, γιατί κάνουμε κακό και σ’ αυτούς που τις υπηρετούν αλλά και σ’ εμάς που τοποθετούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μιλάμε για ανακήρυξη του κ. Διονύση Πασχάλη σε Επίτιμο Δημότη, γιατί είναι Ευεργέτης και όχι (απλά) φιλάνθρωπος», σημείωσε ο κ. Σατραζέμης.

Ομόφωνες αποφάσεις Συλλόγων Γονέων να δοθεί το όνομα του κ. Διονύση Πασχάλη σε Σχολείο της Κατερίνης

Επίσης, με έγγραφο που απέστειλε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Αστέριος Κρίτογλου πρότεινε να δοθεί το όνομα του κ. Διονύση Πασχάλη σε κάποιο σχολείο της Κατερίνης, ενώ σε τοποθέτηση που έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέφερε ότι έχει εισηγήσεις από τρία Δημοτικά Σχολεία της Κατερίνης, από το 10ο Δημοτικό, από το Ειδικό Σχολείο και από το Ειδικό Νηπιαγωγείο ύστερα από ομόφωνες αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων.
«Αξιολογώντας τις προσπάθειές του τα τελευταία τρία χρόνια θεωρώ ότι έχει συνδράμει τα μέγιστα στην εκπαίδευση της Πιερίας», υπογράμμισε ο κ. Κρίτογλου και συμπλήρωσε: «Συμφωνώ να δοθεί το προσωνύμιο (όνομα σχολείου «Διονύσης Πασχάλης») και ακολουθώ την τυπική νομοθεσία για την ονοματοδοσία του σχολείου».

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση για ανακήρυξη του κ. Διονύση Πασχάλη ως Επίτιμου Δημότη Κατερίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.