Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: Πρέπει να υπάρξει δέσμευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξασφαλιστεί ένα standard χρηματοδότησης ανά μαθητή κατ’ έτος.


Η Ε.Χριστοφιλοπούλου στη συνάντηση των Υπουργών Παιδείας και Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος


Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση των Υπουργών Παιδείας και Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων για τα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών, και τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πολιτικές. Τονίστηκε η αυταξία της εκπαίδευσης ως κοινωνικό αγαθό και η αναγκαιότητα να σταματήσουν οι περικοπές πόρων στον τομέα αυτό. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί δίκτυο όπου θα συζητούνται και θα διαμορφώνονται οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Παιδεία και τη Διά Βίου Μάθηση.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου παρουσίασε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στο χώρο της εκπαίδευσης στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες του Κινήματος, στα πλαίσια της τρικομματικής κυβέρνησης (όπως οι προτάσεις νόμου για το Νέο και το Τεχνολογικό Λύκειο και οι υποτροφίες εκπαιδευτικής αλληλεγγύης). Παράλληλα, εξέθεσε τα προβλήματα που ανέκυψαν τελευταία και τόνισε την πρόσφατη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην εκτόνωση της κρίσης αναφορικά με την απεργία των καθηγητών.

Συμφωνώντας με την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το δίκτυο της εκπαίδευσης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε:

«Οι σοσιαλιστές οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία για να περιοριστούν ή ακόμα και να μηδενιστούν οι περικοπές δαπανών στην Παιδεία. Πρέπει να υπάρξει δέσμευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξασφαλιστεί ένα standard χρηματοδότησης ανά μαθητή κατ’ έτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.