Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΕΡΙ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ.



Ο Δήμος Δίου Ολύμπου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την αρ. Δ10Β1075164/2439ΕΞ2013 Κ.Υ.Α. (Φ.ΕΚ. 1094/2-05-2013) τροποποιήθηκαν οι όροι παραχώρησης αιγιαλού προς τους ΟΤΑ.
Επιπλέον, με βάση το Ν.4152/2013, ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις, κάμπινγκ, κέντρα αναψυχής κλπ θεωρούνται όμορες με τον αιγιαλό ακόμα και αν παρεμβάλλεται Δημόσιο Κτήμα, εφόσον έχουν αιτηθεί ή αιτηθούν προς την Κτηματική Υπηρεσία  έως τις 10-06-2013 τη μίσθωση του ανωτέρω δημοσίου κτήματος.
Αντίγραφο της μίσθωσης του Β.Κ. Δημοσίου Κτήματος πρέπει να προσκομίζεται στον Δήμο ώστε να προχωρά η διαδικασία μίσθωσης αιγιαλού.
Το αντάλλαγμα για απλή χρήση αιγιαλού για τις όμορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθορίζεται βάση της 609/2005 γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. δηλαδή με την ανώτερη τιμή του δικλίνου που προτείνεται από την κάθε ξενοδοχειακή μονάδα και εγκρίνεται από τον Ε.Ο.Τ..
Δικαιολογητικά που υποχρεούνται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:
Ξενοδοχεία κλπ:
1.     Υπεύθυνη Δήλωση τιμών του τρέχοντος έτους
2.     Σήμα του ΕΟΤ
3.     Βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο
4.     Αντίγραφο της αίτησης μίσθωσης στην Κτηματική Υπηρεσία (πρωτοκολλημένη), στην περίπτωση που έμπροσθεν του ξεν/χείου υπάρχει Β.Κ.

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:
1.                 Άδεια λειτουργίας καταστήματος
2.                 Βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο
3. Αντίγραφο της αίτησης μίσθωσης στην Κτηματική Υπηρεσία (πρωτοκολλημένη), στην περίπτωση που έμπροσθεν του καταστήματος υπάρχει Β.Κ.

Η περαιτέρω διαδικασία που ακολουθείται συνοπτικά έχει ως εξής:

·        Αρμόδιος μηχανικός του Δήμου εκδίδει το σχετικό υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη ή το απόσπασμα του τοπογραφικού διαγράμματος
·        Ο Δήμος σε συνεργασία και κατόπιν έγγραφης σύμφωνης γνώμης της Κτηματικής Υπηρεσίας καθορίζει το αντάλλαγμα για την έκταση που θα μισθωθεί

·        Ο ενδιαφερόμενος καλείται πριν την υπογραφή της μίσθωσης να καταβάλλει το ποσοστό 20% του συνολικού ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και να προσκομίσει το πρωτότυπο διπλότυπο στον Δήμο.

·        Στη συνέχεια καταβάλλει και το ποσοστό τουλάχιστον 30% επί του συνολικού μισθώματος στον Ο.Τ.Α.

·        Υπογράφεται το συμφωνητικό μίσθωσης και αποστέλλεται για προσυπογραφή από το Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν άμεσα στο Δήμο με τα σχετικά δικαιολογητικά για την μίσθωση του αιγιαλού.

                                                                                                                                      22/05/2013

Ο Δήμαρχος


Παπαθανασίου Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.