Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συναντήσεις του ΠΑΣΟΚ με ΟΑΕΔ και ΚΕΔΕ για το Πρόγραμμα Ανάσχεσης της Ανεργίας


Συναντήσεις του ΠΑΣΟΚ με ΟΑΕΔ και ΚΕΔΕ για το Πρόγραμμα Ανάσχεσης της Ανεργίας 

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τους Γιάννη Μανιάτη, Γραμματέα της ΚΟ, και τους Π. Κουκουλόπουλο και Γ. Κουτρουμάνη, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θ. Αμπατζόγλου στα γραφεία του Οργανισμού. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν και η προώθηση και εφαρμογή του Προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας, το οποίο εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ. 

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την πλήρη ενεργοποίηση του Οργανισμού για την εφαρμογή των διατάξεων για την κοινωφελή εργασία, την αυτεπιστασία στους ΟΤΑ, και την προστασία θέσεων εργασίας μέσω μείωσης εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ, διατάξεις τις οποίες ψήφισε πρόσφατα η Βουλή. 

Επισημάνθηκε η ανάγκη, η υλοποίηση του προγράμματος να γίνει με πλήρη διαφάνεια, με συγκεκριμένη μοριοδότηση, με πλήρη εποπτεία και έλεγχο του ΑΣΕΠ, και αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες που θα διασφαλίσουν την σωστή και γρήγορη εφαρμογή του, ώστε να δοθεί ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους. 

Βεβαίως στο θέμα της μεταφοράς των σχετικών πόρων από άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ αναμένονται οι σχετικές κινήσεις του αρμόδιου Υπουργού έχουν ληφθεί κατ’ αρχήν κυβερνητικές αποφάσεις και αναμένονται οι σχετικές κινήσεις των αρμόδιων Υπουργών. 

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε επίσης με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Συζητήθηκε ο τρόπος εφαρμογής του Προγράμματος στα θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ (αυτεπιστασία και κοινωφελή εργασία). 

Η ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή του Νόμου μια και η ανεργία είναι το υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό πρόβλημα, και θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Οι Δήμοι με την υλοποίηση των ως άνω προγραμμάτων θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες σε ευαίσθητους τομείς δραστηριότητας των ΟΤΑ, ενώ θα απασχολήσουν δεκάδες χιλιάδες ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.