Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ: ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ  ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

Η Δράση «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» απευθύνεται σε ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών εκ των οποίων:

  • 15.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕ

  • 20.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τι περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων µε τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, µέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής.
  • Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο άλλης πρόσκλησης.

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της πρόσκλησης. Κάθε πάροχος κατάρτισης που έχει εγγραφεί στο Μητρώο Παρόχων, µε αποκλειστική του ευθύνη επιμελείται τη σύνδεση (link) της ιστοσελίδας του, την οποία έχει δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής στη δράση, µε την ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr, ώστε να είναι διαθέσιμες, µέσω αυτής λοιπές πληροφορίες και ενημέρωση προς τους ωφελούμενους. Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των συγκεκριμένων κριτηρίων, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελούμενων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

Σκοπός  της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Τα οφέλη των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αφορούν την απόκτηση ευέλικτα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανθρώπινο δυναμικό, με επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, προσαρμοσμένες στις εργασιακές απαιτήσεις και ανάγκες της επιχείρησης. Με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα, η επιχείρηση εξασφαλίζει:

  • 5μηνη επιδοτούμενη απασχόληση με τη μορφή δωρεάν πρακτικής άσκησης νέων μέχρι 29 ετών, είτε απόφοιτων ΑΕΙ/ΤΕΙ, είτε υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των απασχολουμένων, έναντι κινδύνου ατυχήματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/09/2014. Η υποβολή για την αίτηση συμμετοχής των ανέργων αρχίζει στις 15/04/2013 και λήγει στις 20/05/2013 στις 24.00.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ωφελούμενων και των Παρόχων, καθώς και η ενημέρωση για την υλοποίηση της Δράσης, θα πραγματοποιείται µέσω της ειδικής ιστοσελίδας www.voucher.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου Αγ. Νικολάου 16 τηλ. 2352084277 καθημερινά από τις 6μμ. εως τις 9μμ. ή στο 6937274291.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.