Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ενημέρωση των φορέων εκπροσώπησης του προγράμματος Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε. έτους 2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων υλοποίησης του προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους της χώρας έτους 2013,  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων σχετικά με την υλοποίηση του νέου προγράμματος για το έτος 2013, το οποίο έχει διαφοροποιηθεί αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, στη συνάντηση οι φορείς αναφέρθηκαν και στην  επιτυχημένη –όπως τη χαρακτήρισαν-  υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2012,  από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ευθύνη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, καθώς μέσα από αυτό είχαν ωφεληθεί 17.114 συμπολίτες μας.


Στη  συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου- Κίτσιου,  αρμόδιοι υπάλληλοι του προγράμματος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καθώς και  εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων: Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος, Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης, Σύλλογος επαναπατρισθέντων Ελλήνων Πρώην Σοβιετικής Ένωσης Ν. Πιερίας, Σύλλογος «Ένωση Παλιννοστούντων Ποντίων Ν. Πιερίας», Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας, Σύλλογος Καρκινοπαθών «Η Αγία Αικατερίνη» Ν. Πιερίας, Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πιερίας, Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Πιερίας, Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας, Σύλλογος Τριτέκνων Δίου – Ολύμπου «Ο Άγιος Διονύσιος», Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πιερίας «Όλυμπος», Φιλόπτωχος σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Κατερίνης «Η Ελεημοσύνη», Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Ν. Πιερίας, Σωματείο Συνόδου Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής Ελλάδος και Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.


«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα σταθεί και πάλι αρωγός στο πλαίσιο των κοινωνικών της  δραστηριοτήτων στους  απόρους της Πιερίας μέσω της υλοποίησης του προγράμματος  δωρεάν διανομής τροφίμων, του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη  χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανταπόκριση στα προβλήματα των ανήμπορων συνανθρώπων μας αποτελεί προτεραιότητα για την Π.Ε.Πιερίας, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα ως λαός», ανέφερε η κ Σοφία Μαυρίδου.  

  
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξήρε τη συμβολή των φορέων στην υλοποίηση του προγράμματος,  που αποδεικνύουν –όπως τόνισε-περισσή αλληλεγγύη, γενναιοδωρία, ευαισθησία και  ανθρωπιά σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και χρήζουν ενίσχυσης και συμπαράστασης. Άλλωστε, υποσχέθηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συνεχίζει  να στηρίζει τέτοιους είδους δράσεις και πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν να απαντούν  σε βασικές ανάγκες ευπαθών  ομάδων  πολιτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.