Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ: Όσο θα έχουμε πολιτισμό θα υπάρχουμε, θα αντιστεκόμαστε!










ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 17ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ».
* ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΛΕΧΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Το χρέος συνέχισης και μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πολιτισμού σε όλες του τις εκφάνσεις, ώστε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Έλληνες, να στεκόμαστε και να αντιστεκόμαστε, εξέφρασε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ανοίγοντας το 17ο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωσε στο Λιτόχωρο η δημοτική χορωδία Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» το Σάββατο 25/5 και την Κυριακή 26/5 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε: «Σήμερα το ‘χουμε ανάγκη να υπάρχει αυτό το φεστιβάλ χορωδιών, να υπάρχουν αυτές οι εμπειρίες, να υπάρχουν αυτές οι πολιτιστικές ανταλλαγές. Και το ‘χουμε ανάγκη, γιατί αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά ότι όσο υπάρχει ο πολιτισμός, όσο υπάρχει η δυνατότητα να τραγουδάμε, μπορούμε να λέμε ναι ότι είμαστε εδώ, στεκόμαστε και αντιστεκόμαστε, μπορούμε να λέμε ότι ναι υπάρχουμε και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Έλληνες. Αυτό είναι το χρέος μας»!

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ο κ. Παπαθανασίου χαιρετίζοντας επίσης τη διοργάνωση του 17ου φεστιβάλ χορωδιών ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια και συνεχίζεται με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία. Όπως είναι γνωστό, το Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνει η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου του Δήμου Δίου Ολύμπου  «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και αποτελεί όχι απλά μια μουσική πανδαισία αλλά ένα άνοιγμα και ένα κάλεσμα πολιτισμού σε άλλες χορωδίες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.
Είναι, θα λέγαμε, μια ανταλλαγή εμπειριών και ακουσμάτων από τον χώρο της μουσικής, είναι όμως και μια ανταλλαγή ερμηνειών γνωστών και αγνώστων μουσικών κομματιών και τραγουδιών. Γιατί κάθε χορωδία και κάθε ορχήστρα μπορεί να προσφέρει στο κοινό μια ξεχωριστή ερμηνεία και μια καινούργια παρουσίαση ακόμη και της πιο γνώριμης μελωδίας, ακόμη και του πιο γνωστού τραγουδιού».

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Κλείνοντας δε τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος μίλησε για τον πολιτισμό που καλλιεργείται στην περιοχή, έναν πολιτισμό μέσα από τον οποίο μπορούμε να προσδοκούμε έναν καλύτερο μέλλον.
«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που η Δημοτική μας Χορωδία, εδώ και πολλά χρόνια, παράγει πολιτισμό, καλλιεργεί πολιτισμό, αναδεικνύει πολιτισμό. Μέσα από τη Δημοτική του Χορωδία ο Δήμος Δίου-Ολύμπου όχι απλά διατηρεί την τοπική μουσική παράδοση αλλά συνεχώς την εμπλουτίζει και την ανανεώνει.
Νιώθω περήφανος για τις προσπάθειες της Διοίκησης του Συλλόγου καθώς και για τη δουλειά, την ποιότητα και προσφορά της Δημοτικής μας Χορωδίας αλλά και όλων των πολιτιστικών σχημάτων του Δήμου μας. Νιώθω αισιόδοξος αλλά και βέβαιος ότι με τέτοιο πολιτισμό η πατρίδα μας και η περιοχή μας μπορούν να προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

ΤΟ 17ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Κατά τη διάρκεια του διήμερου 17ου φεστιβάλ χορωδιών παρουσιάστηκαν όλα τα χορωδιακά τμήματα της Δημοτικής χορωδίας Λιτόχωρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», δηλαδή η τετράφωνη χορωδία, το τμήμα καντάδας, η παραδοσιακή χορωδία, η εφηβική αλλά και η παιδική, καθώς επίσης και η χορωδία του ΚΑΠΗ Λιτόχωρου. Μάλιστα, η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με την παιδική χορωδία την οποία διηύθυνε ο Γιώργος Μπελογιάννης ενώ στο βιολί ήταν η Μαρίκα Φωτοπούλου.
Επιπλέον, συμμετείχαν ως φιλοξενούμενες οι χορωδίες από το ωδείο Νάουσας, η δημοτική χορωδία Μουδανιών, ο σύλλογος ιατρών Θεσσαλονίκης, οι τροβαδούροι Αλεξανδρούπολης, η χορωδία Ορεστιάδας και ο σύλλογος λεχριτών Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Στο διήμερο φεστιβάλ, που συντόνιζε η πρόεδρος του Δ.Σ. της χορωδίας Λιτοχώρου, Νίκη Παναγούλια, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Ζουρζούρα και Μαρία Τσιμήτρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ελευθερίου, Νίκος Λάππας, Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη κ.ά., η διευθύντρια του δήμου Ελένη Σοφιανίδου, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.