Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έκθεση ζωγραφικής μαθητών γυμνασίου στο παραδοσιακό κτίριο ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ.










ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ «ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ»
Μικροί καλλιτέχνες μεγάλων δημιουργιών
Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ, ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4 ΑΠΟ 8.30 Π.Μ. ΕΩΣ 3.00 Μ.Μ.

Φαίνεται ότι οι μεγάλες καλλιτεχνικές δημιουργίες δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να έχουν δημιουργηθεί από έμπειρους και επαγγελματίες καλλιτέχνες. Σ’ αυτό το συμπέρασμα εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς, αν δει τους εξαιρετικούς πίνακες που εκθέτουν μαθήτριες και μαθητές του γυμνασίου Λιτοχώρου στο παραδοσιακό αρχοντικό «Γκουντέλια».
Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κωφού Χαράς και Μαγαλιά Παρασκευής, παιδιά του γυμνασίου Λιτοχώρου δημιούργησαν εκπληκτικά έργα στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «τέχνη στο σχολείο».
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την περασμένη Παρασκευή 19/4 με την παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητριών – μαθητών του γυμνασίου Λιτοχώρου, του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου, του αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχου Τ.Υ  Γιώργου Φαρμάκη και της αντιδημάρχου πολιτισμού και αθλητισμού Σοφίας Ζουρζούρα.
Τον θαυμασμό τους για τα έργα αυτά εξέφρασαν οι τρεις αιρετοί που επισκέφθηκαν την έκθεση. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου βλέποντας τους πίνακες δήλωσε ότι πρόκειται για έργα που μπορούν να συγκριθούν με δημιουργίες μεγάλων ζωγράφων.
Ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης στη θέα αυτών των έργων έκανε λόγο για αξιέπαινες προσπάθειες μικρών σε ηλικία καλλιτεχνών,  ενώ η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα μίλησε για συλλογικά αξιοθαύμαστα έργα.
Για όσους δεν έχουν ακόμη επισκεφθεί την έκθεση, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία αφού οι επισκέπτες θα δουν από κοντά όχι μόνο την εξαιρετική δουλειά των μαθητών αλλά και τα έργα του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη που εκτίθενται από το καλοκαίρι στο σπίτι του “Γκουντέλια”.
Ώρες λειτουργίας: Από 8.30 π.μ. έως 3.00 μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.