Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εκδρομή στο Πελίτι με τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Λιτοχώρου


Εκδρομή στο Πελίτι
Σάβατο 11 Μαϊου 2013
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου σας προσκαλεί στην ημερήσια εκδρομή που διοργανώνει στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας, όπου θα φιλοξενηθεί η 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών.
Η 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες, τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα και την αχρήματη οικονομία.
Η προσφορά των σπόρων και των φυτών, θα γίνει από της 10:30 το πρωί, με τα ειδικά κουπόνια ( 4 ανά άτομο) που θα είναι διαθέσιμα στη γραμματεία της γιορτής στην είσοδο του κτήματος. Τα κουπόνια δίνονται δωρεάν. Το κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε ένα φακελάκι σπόρων.
Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη
Ομιλίες – εργαστήρια.
Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν οι ομιλίες καλλιεργητών, αγροτών, ακτιβιστών επιστημόνων κ.λ.π παρουσιάζοντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Παράλληλα με τις ομιλίες θα λειτουργήσουν και εργαστήρια για διάφορα θέματα
Δημιουργική απασχόληση για τα μικρά παιδιά.
Η τοπική ομάδα του Πελίτι στην Κοζάνη έχει αναλάβει από το 2010 το εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρά παιδιά.




Το τραπέζι της αγάπης
Στη 1:00 το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα για όλους με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς κάτι για το κοινό τραπέζι π. χ ψωμί, λάδι, τυρί, ελιές, πίτες, γλυκά, φρούτα κ.α. Η εκδήλωση κλείνει με παραδοσιακό πρόγραμμα.
Το Χαριστικό Παζάρι
Σας προτείνουμε να ανοίξετε την καρδιά σας και να αναζητήσετε ρούχα, παπούτσια, βιβλία, μικροέπιπλα και άλλα πράγματα σε καλή κατάσταση που δεν σας είναι πλέον και πολύ απαραίτητα και να τα φέρετε στο χαριστικό παζάρι. Θα δώσετε έτσι την ευκαιρία να έρθουν καινούρια πράγματα στη ζωή σας, γιατί απελευθερώνετε χώρο. 
Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα (είναι απαραίτητα), ένα στρωσίδι για να κάτσετε στο γρασίδι, καλή διάθεση, συνεργασία και υπομονή.
Στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιο ενήλικο άτομο και να έχουν τη συγκατάθεση των γονιών.
Η συμμετοχή για κάθε άτομο είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει το κόστος μεταφοράς και επιστροφής.
Η συμμετοχή άνω των 2 παιδιών ανά οικογένεια είναι δωρεάν.
Ώρα αναχώρησης 6.30πμ από την παλιά λαϊκή. Στάση για καφέ στην επιστροφή στο Δημοτικό πάρκο της Δράμας. Αναχώρηση 8.00μ.μ.από Δράμα.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τους :
Γαβρή Ειρήνη 6947424596 ,
Πίνο Γεώργιο 6973997792 , Ορφανίδη Μιλτιάδη 6970407103

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.