Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ 5-ΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



5-ΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ  ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ  (VOUCHER – 29)
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αγαπητή κυρία/Αγαπητέ κύριε,

          Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων, το Υπουργείο Εργασίας προκήρυξε το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους ηλικίας έως 29 ετών». 
Φιλοσοφία του προγράμματος είναι η τοποθέτηση ανέργων νέων σε θέσεις απασχόλησης  επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας εκτός τουρισμού, προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσω συνδυασμένων παρεμβάσεων.  Η δέσμη των ενεργειών του προγράμματος περιλαμβάνει κατάρτιση 80 ωρών στοχευόμενη στις ανάγκες των επιχειρήσεων και πρακτική άσκηση / απόκτηση εργασιακής εμπειρίας διάρκειας πέντε (5) μηνών χωρίς καμία επιβάρυνση για την επιχείρηση.
Το πρόγραμμα παρέχει στις επιχειρήσεις:
ü       Απασχόληση 5 μηνών επιδοτούμενη στο σύνολο της (συμπεριλαμβανομένων των  ασφαλιστικών εισφορών) για νέους μέχρι 29 ετών, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ü       Περαιτέρω επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα μετατρέψουν την δωρεάν 5μηνη πρακτική άσκηση μετά το πέρας της σε σύμβαση εργασίας τουλάχιστον 6 μηνών.
ü       Συμβουλευτική υποστήριξη από στέλεχος του ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ για την  επίτευξη  ισόρροπης και εποικοδομητικής  σχέσης μεταξύ της επιχείρησης και του ωφελούμενου νέου που θα απασχοληθεί σε αυτήν.
Ο ΣΕΒΕ σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ που υλοποιεί το πρόγραμμα, μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις της επιχείρησης σας σε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και ταυτόχρονα να ολοκληρώσουν την εξατομικευμένη εργασιακή προσέγγιση των νέων άνεργων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δικές σας ανάγκες, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον της επιχείρησης σας σε νέο ανθρώπινο δυναμικό, σε ειδικότητες και σε επιθυμητό επίπεδο εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος και στέλνοντας την στο ΚΕΚ είτε στο e-mail: kekssd@kekssd.gr είτε στο fax: 2310.250  356, 2310.220 950 το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου 2013 καθώς τα  πρώτα προγράμματα κατάρτισης αναμένεται να υλοποιηθούν από τα μέσα Ιουνίου και στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι θα αναλάβουν εργασία στις επιχειρήσεις για πέντε μήνες.

Ο αριθμός ωφελουμένων που μπορεί να απασχολήσει κάθε επιχείρηση συναρτάται από το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της,  σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
0 – 4
1
5 και περισσότεροι
Ίσος με το 30% του Αριθμού των Απασχολουμένων στην επιχείρηση

  
 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας και την παροχή περαιτέρω πληροφοριών και διευκρινήσεων για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με το
ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ κα. Πετρούλα Μπάτσου & κα. Ελένη Δουλτσίνου
(τηλ. 2310.250  356, 2310.220 950)
και το ΣΕΒΕ κα Μαίη Δεμερτζή 2310.535 333.


ΣΕΒΕ - Πλατεία Μοριχόβου 1, 54625 Θεσσαλονίκη
Τ.Θ. 10709, 54110 Θεσσαλονίκη
l Τηλ.: (2310) 535.333  l Fax: (2310) 543.232
E-mail: info@seve.gr, Internet: www.seve.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.