Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ 5η ΕΒΕΠ




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΕΒΕΠ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

- Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Απαραίτητη η συνδρομή των βουλευτών για την προβολή και οικονομική ενίσχυση της έκθεσης

- Την αμέριστη στήριξή τους εξέφρασαν οι βουλευτές του νομού

Η διοργάνωση της 5ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με τους βουλευτές της Πιερίας στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Χουσουρίδη και την Προϊσταμένη της ΕΕΣΤΕΠ κα Ανδρομάχη Κολοκάτση, συναντήθηκε με τους βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, Γεώργιο Κωνσταντόπουλο και Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στο Εντευκτήριο του κτιρίου της Ελληνικής Βουλής. Προσωπικοί λόγοι εμπόδισαν το βουλευτή κ. Δημήτρη Χριστογιάννη να παραστεί στη συνάντηση.


Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ήδη το Επιμελητήριο διανύει την προπαρασκευαστική περίοδο της 5ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, που φέτος έχει μετονομαστεί σε «Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας» και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2013. Όπως εξήγησε, η Έκθεση εδώ και 4 χρόνια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και πολιτών όχι μόνο από το νομό Πιερίας, αλλά από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που φέτος η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση φιλοδοξεί να «ανοίξει τα φτερά της» και να μετατραπεί σε περιφερειακή έκθεση ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση της περιφέρειας μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε πως κατά το έτος 2012 η 4η ΕΒΕΠ, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία επισκεψιμότητας, αφού περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα και υπηρεσίες 150 επιχειρήσεων απ’ όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, ότι συμμετείχαν επισήμως εννέα (9) Επιμελητήρια της χώρας. Τα δεδομένα αυτά, επεσήμανε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, θέτουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα επιβάλλοντας την απόκτηση επίσημου περιφερειακού χαρακτήρα ως «Έκθεση της Κεντρικής Μακεδονίας».

Στην 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις διακόσιες (200), ενώ το προσφερόμενο κόστος ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο θα είναι ακόμη χαμηλότερο. Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε τη συνδρομή των βουλευτών του νομού ώστε η 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση να τύχει της προβολής και της οικονομικής ενίσχυσης που της αρμόζει, ώστε η διοργάνωσή της να αποτελέσει ένα ακόμη σταθμό για τον επιχειρηματικό κόσμο όχι πλέον μόνο της Πιερίας αλλά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά τους οι τρεις βουλευτές εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου υπογραμμίζοντας τη σπουδαία συμβολή της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης στην τόνωση του επιχειρείν και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Πιερικών επιχειρήσεων. Όπως σημείωσαν, η άρτια διοργάνωση, το υψηλό επίπεδο ποιότητας παροχής υπηρεσιών, καθώς και η δυναμική προβολή των προϊόντων και των επιχειρήσεων κατά τα προηγούμενα έτη αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης. Τόσο οι κ.κ. Κουκοδήμος και Κωνσταντόπουλος όσο και η κα Μάνη-Παπαδημητρίου διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Επιμελητηρίου πως θα σταθούν αρωγοί καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση πόρων, με απώτερο σκοπό η 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την απουσία του, ο κ. Χριστογιάννης ενημερώθηκε πλήρως για το περιεχόμενο και το σκοπό της συνάντησης και δήλωσε τη συμπαράστασή του στις ενέργειες του Επιμελητηρίου παρέχοντας την πλήρη συνδρομή του προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της Έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.