Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Την Κυριακή 31-03-2013, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ ν. Πιερίας) .





Την Κυριακή 31-03-2013, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ ν. Πιερίας) , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών ενέργειας του νομού Πιερίας καθώς και συναδέλφων παραγωγών του νομού Ημαθίας παρουσία του κυρίου Ιωάννη Παναγή, πρόεδρο του Σ.Π.Η.Ε.Φ. Σερρών, του Βουλευτή Πιερίας κύριου Κωνσταντόπουλου Γιώργου, και των προσκεκλημένων δικηγορικών γραφέιων των Γιώργου Αδρέου και Απόστολου Παπακωνσταντίνου.
Στην Γ.Σ. παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των συναντήσεων του συλλόγου την Τρίτη 26-03-2013 με τον Υφυπουργό Οικονομικών κύριο Μαυραγάνη, τον Γενικό Γραμματέα κύριο Θεοχάρη καθώς και με τον Υφυπουργό Υ.Π.Ε.Κ.Α. κύριο Παπαγεωργίου. Επίσης έγινε σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση της αναλογιστκής μελέτης που εκπονήθηκε από το πολυτεχνείο Κρήτης, για λογαριασμό των Σ.Π.Ε.Φ.Πιερίας και Σ.Π.Η.Ε.Φ Σερρών, με χρηματοδότηση από τα αντίστοιχα επιμελητήρια και αφορά την στρέβλωση της αγοράς ενέργειας εις βάρος των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Στον χαιρετισμό του προς τα μέλη του συλλόγου, ο βουλευτής Πιερίας κύριος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ήταν παρών και στην συνάντηση με τον Υφυπουργό Υ.Π.Ε.Κ.Α στην Αθήνα, δήλωσε αρωγός στην προσπαθεια των παραγωγών ενέργειας και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να εισακουστούν οι προτάσεις τους, εν όψει της διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει το υπουργείο τον Απρίλιο του 2013.
Πολύτιμες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες των νομικών συμβούλων, για τις νομικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν συλλογικά από τους παραγωγούς ενέργειας, καταφεύγοντας σε πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια κατά της ρύθμισης του ν. 4093/2012. Με την ρύθμιση αυτή επιβλήθηκε κατά τρόπο απαράδεκτο, τόσο νομικά όσο και πολιτικά, «έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης» σε βάρος τους, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 25-30% επί των ακαθαρίστων εσόδων από την πώληση ενέργειας.
Η ρύθμιση αυτή, η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι οριζόντια, εξοντωτική και αναποτελεσματική. Αντίκειται ευθέως σε σειρά διατάξεων του Συντάγματος, του ενωσιακού δικαίου και της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που κατοχυρώνουν την οικονομική ελευθερία, την ισότητα, την προστασία της ιδιοκτησίας και του ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως χαρακτηριστικά ειπωθηκε από τους νομικόυς συμβούλους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται αναλυτικές προσφορές από τους νομικούς συμβούλους για το κόστος της συλλογικής προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Το Δ.Σ. του ΣΠΕΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.