Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 13.500 ΣΤΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ




Δήμος Δίου - Ολύμπου
«Ολύμπια Γη»
Δημοτική Παράταξη
Επικεφαλής: Κώστας Ιω. Δημόπουλος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ € 7.546.829 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 13.500 ΣΤΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Λιτόχωρο, 22 Απριλίου 2013.-
Επιχορήγηση ύψους € 7.546,82 υπέρ του Δήμου Δίου – Ολύμπου για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, την οποία είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι έτοιμη για παραλαβή, γεγονός που θα δώσει μια ανάσα στο λεηλατημένο Δήμο μας από κακοδιαχειρίσεις παρελθουσών δημοτικών αρχών, που δημιούργησαν έλλειμμα περίπου € 18.000.000.

Η «Ολύμπια Γη» χαιρετίζει τη συνέπεια και το έργο του Υπουργού Εσωτερικών, με την ελπίδα ότι θα είναι, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και συνάμα για τη Χώρα, η απαρχή της εξόδου από την κρίση, δεδομένου ότι κατανέμονται άμεσα στους χρεωμένους Δήμους € 148.000.000.

Εξάλλου, ύστερα από επίμονες ερωτήσεις της παράταξής μας, έστω και με αδικαιολόγητη κωλυσιεργία περίπου δυόμισι ετών από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, ξεκίνησε στο Λιτόχωρο η διαδικασία για τη μεταγραφή των 13.500 στρεμμάτων, τα οποία με δικαστική απόφαση του 2006 αναγνωρίστηκαν υπέρ αυτού.

Για το θέμα αυτό, η «Ολύμπια Γη» είχε καταθέσει την υπ’ αριθμ. πρωτ. 30.754/26-10-2011 ερώτηση, ενώ επανειλημμένα επανήλθε σχετικά με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η Δημοτική Αρχή «εκώφευε».

Επιτέλους όμως, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 κλήθηκαν σε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου οι επικεφαλής των παρατάξεων και από κοινού κατέληξαν στα εξής:

  • Να δημοσιευτεί πρόσκληση (όπως κι έγινε την περασμένη εβδομάδα) καλώντας όσους επικαλούνται δικαιώματα στην έκταση αυτή και δεν είχαν προλάβει παλαιότερη πρόσκληση (επί Δήμου Λιτοχώρου), να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 31 Μαΐου 2013.

  • Να ανατεθεί σε τεχνικό γραφείο, σε συνεργασία με νομικό, η αξιολόγηση σύμφωνα με το νόμο των δικαιολογητικών και η προσαρμογή των νομίμων ιδιοκτησιών στο τοπογραφικό διάγραμμα της εκτάσεως.

  • Αφού συνταχθεί το οριστικό τοπογραφικό που θα περιλαμβάνει και τις ιδιοκτησίες, να επιχειρήσει ο Δήμος τη μερική μεταγραφή της αναγνωριστικής απόφασης στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης, για τις λοιπές εκτάσεις κυριότητας του Δήμου.

Μετά τη μεταγραφή αυτή, ανοίγουν οι δρόμοι στο Δήμο για τη λήψη χρηματικών αποζημιώσεων από τις απαλλοτριώσεις για τη διαπλάτυνση της ΠΑΘΕ, τη μετατόπιση της γραμμής του ΟΣΕ και την ανέγερση του Κέντρου Υγείας αλλά και για επενδύσεις.

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.