Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Εκατοντάδες αθλητές στο 10ο διεθνές τουρνουά τζούντο «ΟΛΥΜΠΟΣ CUP», στο Λιτόχωρο.



ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ 














ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ, ΘΕΑΜΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ & ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, συνοδών και παραγόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 28/4/2013 στο κλειστό γυμναστήριο Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Πύρρος Δήμας», το 10ο διεθνές τουρνουά τζούντο «Όλυμπος Cup».
Ήταν μια διοργάνωση με αθλητικό χαρακτήρα, είχε και πολιτιστικό χρώμα, προώθησε όμως, για μια ακόμη χρονιά, και τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή.
Το διήμερο τουρνουά οργάνωσε η τοπική επιτροπή τζούντο Κεντρικής Μακεδονίας και ο Μουσικογυμναστικός Σύλλογος «Μύτικας» Λιτοχώρου. Συνδιοργανωτές των αγώνων ήταν ο δήμος Δίου-Ολύμπου και η ελληνική ομοσπονδία τζούντο.
«Σεβασμός – Αυτοπεποίθηση – Υπευθυνότητα – Προσπάθεια» ήταν το σύνθημα των διοργανωτών για το ευ αγωνίζεσθαι των αθλητών, κάτι που αποτυπώθηκε και στην αφίσα που αναρτήθηκε σε διάφορα σημεία τού Λιτοχώρου και ευρύτερα του δήμου για το διεθνές τουρνουά.
Υπό το «βλέμμα» του Πύρρου Δήμα (στις δυο γιγαντοαφίσες που μόνιμα είναι αναρτημένες στο κλειστό γυμναστήριο) οι αθλητές και οι αθλήτριες του τζούντο αγωνίστηκαν για να διακριθούν σ’ αυτό το τουρνουά και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες.
Τους αθλητές υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του το 10ου διεθνούς τουρνουά τζούντο «Όλυμπος Cup», Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας τζούντο, Αναστάσιος Φυσικόπουλος. Ο κ. Σωτηρόπουλος κατά την επίσημη έναρξη του τουρνουά ευχαρίστησε τους οργανωτές και συνδιοργανωτές, αθλητές και θεατές αλλά και τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και χορηγούς, ευχήθηκε καλή συνέχεια.
Από την πλευρά του δήμου Δίου-Ολύμπου, η αντιδήμαρχος αθλητισμού, Σοφία Ζουρζούρα, αφού καλωσόρισε τους αθλητές και τους επισκέπτες, ευχαρίστησε τους οργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαρίστησε, επίσης, τους υπαλλήλους του δήμου που επί πολλές ώρες εργάστηκαν εκεί για την προετοιμασία του τουρνουά καθώς και τους χορηγούς που συνέβαλαν καθοριστικά στη λειτουργία της διοργάνωσης.
Χορηγοί των αθλητικών αυτών εκδηλώσεων ήταν οι εξής: «Proto – Ακτινίδια Πρωτοφανούση Α.Ε.», «Era Energy – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», «Άρτιο café bar - Λιτόχωρο», «Ιανός – Αλυσίδα Πολιτισμού», «Τυπογραφείο Τζιόμπανος Ιωάννης», «Olympos security service», Αθλητικά Είδη «Essimo Patrick» και «Adidas Olympos Sport».
Κατά την επίσημη έναρξη, τους αγώνες και τις άλλες εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Λάππας και Ευαγγελία Μόχλα, ο διοικητής του νοσοκομείου Στέργιος Φαρμάκης, εκπρόσωπος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, ο πολιτευτής Απόστολος Ντινάκης κ.ά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης, τους θεατές αλλά και τους αθλητές ψυχαγώγησαν με την παρουσία τους χορευτικά συγκροτήματα του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου (χόρεψαν συρτάκι, σε διάφορες μορφές) ενώ υψηλών απαιτήσεων καλλιτεχνικό θέαμα προσέφεραν μικρά και μεγαλύτερα παιδιά του τμήματος ρυθμικής του συλλόγου «Ενιπέας Λιτοχώρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.