Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ






ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι στόχοι του προγράμματος

Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Σχέδιο Απασχόλησης Πιερίας» και στόχο την ενημέρωση των ανέργων στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης και κατάρτισης 135 ανέργων που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πιερική Σύμπραξη» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στο Επιμελητήριο. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 60 άνεργοι, τους οποίους καλωσόρισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Κουλούμογλου. Την ενημέρωση ανέλαβαν τα στελέχη της «Πιερικής Αναπτυξιακής» κ. Νίκος Διαμαντίδης και κ. Κατερίνα Κολοκάτση, καθώς και ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητήριου κ. Νίκος Χουσουρίδης.
Καλωσορίζοντας τους ανέργους ο κ. Κουλούμογλου αναφέρθηκε στους συμπράττοντες του έργου, τις δράσεις που υλοποιούνται, καθώς και τους στόχους του προγράμματος και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους ώστε να καταφέρουν σε πρώτη φάση να ενταχθούν στο πρόγραμμα και στη συνέχεια να προωθηθούν στην αγορά εργασίας.
Ο κ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε στα γενικά χαρακτηριστικά του έργου και τις δράσεις που περιλαμβάνει, όπως για παράδειγμα εκπονήσεις μελετών, δράσεις δικτύωσης, πληροφόρησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Όπως διευκρίνισε, η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 μήνες και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014. Επιπλέον, τόνισε πως βασικός στόχος είναι η υποστήριξη των ανέργων και η αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων τους, ενέργειες που βασίζονται στην κατάρτιση και τη συμβουλευτική.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σ’ όλες τις κατηγορίες ανέργων, οι οποίοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από την έδρα της «Πιερικής Σύμπραξης» (16ης Οκτωβρίου 17Β, Κατερίνη) και μέσω της ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό (www.pierikisympraxi.gr), καθώς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι επιλεγούν θα λάβουν εκπαίδευση διάρκειας 70 ωρών και επιπλέον 48 ώρες συμβουλευτικής, ενώ θα λάβουν και ποσό επιδότησης 450 ευρώ (μικτά).
Στους στόχους του προγράμματος και σε ποιους αυτό απευθύνεται αναφέρθηκε και η κ. Κολοκάτση, επισημαίνοντας πως αφορά και σε νέους επιστήμονες. Ανέλυσε επίσης τον τρόπο συγκρότησης των τμημάτων και την παρακολούθηση των ανέργων και μετά το πέρας της διαδικασίας εκπαίδευσης.
Η κα Κολοκάτση διευκρίνισε πως έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περίπου 580 άτομα, ενώ για όσους ενδιαφέρονται για τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης ή για συμμετοχή σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), έχει δοθεί παράταση ως τις 29 Μαρτίου 2013 για την υποβολή της σχετικής αίτησης. Επιπλέον η κ. Κολοκάτση εξήγησε τη λειτουργία, το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της Κοιν.Σ.Επ., καθώς και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων.
Και οι δύο ομιλητές υπογράμμισαν πως βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερόμενων προκειμένου να απαντήσουν σε απορίες και να παρέχουν διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.