Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ



Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, έστειλε ο Βουλευτής Ν. Πιερίας, Κώστας Κουκοδήμος, σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε την παραλιακή ζώνη του δήμου Κατερίνης και του δήμου Πύδνας Κολινδρου και τις σοβαρότατες ζημίες που προκλήθηκαν από αυτήν.

Ο κ.Κουκοδήμος ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών και το Γενικό Γραμματέα, εν αναμονή της επίσημης καταγραφής των ζημιών από τα ειδικά συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας, την άμεση ανταπόκριση και την οικονομική στήριξη της Πολιτείας, για την αποκατάσταση των ζημιών και την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ –ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Προς:
Τον Υπουργό Εσωτερικών
κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
Κοιν.:
Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,



Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, όλη η παραλιακή ζώνη του δήμου Κατερίνης συμπεριλαμβανομένων των διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής, Παραλίας και Κορινού, όπως και η παραλιακή ζώνη του δήμου Πύδνας- Κολινδρού, δημοτική ενότητα Μακρυγιάλου, επλήγη από μία πρωτόγνωρη κακοκαιρία. Σοβαρότατες ζημιές σημειώθηκαν από την ισχυρότατη καταιγίδα πλημμυρίζοντας ξενοδοχεία και καταστήματα και καταστρέφοντας τμήματα του οδικού δικτύου.
Εν αναμονή της επίσημης εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών από τα ειδικά συνεργεία των δήμων, όπως προβλέπουν οι νόμιμες διαδικασίες, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και να ζητήσω την έγκαιρη παρέμβασή σας για την επίσπευση των διαδικασιών και την αποζημίωση των πληγέντων, όπως και την ενίσχυση των δήμων που επλήγησαν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.