Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – ΕΚΜ με το Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας





Στο πλαίσιο εκδήλωσης – ομιλίας που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης για τις «Διεθνείς Γεωπολιτικές Εξελίξεις και το Ρόλο των Σύγχρονων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», πριν από την εκδήλωση έγινε συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Εξωτερικών και της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΕΚΜ με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, στα γραφεία του Συνδέσμου στην Κατερίνη.
Στη συνάντηση από πλευράς Συνδέσμου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δημήτριος Αδαμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Δέλλας και ο Ταμίας του Δ.Σ. Χρήστος Χασιώτης. Από πλευράς του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΕΚΜ συμμετείχαν στη συνάντηση ο Επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΕΚΜ Τάσος Μαυρόπουλος Αντιπλοίαρχος ε.α. Λιμενικού Σώματος καθώς και το μέλος της μέλος της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. - ΕΚΜ και μέλος της Ν.Ε. Πιερίας Γιάννης Τσαμπάζης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γενικότερη συζήτηση για θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας καθώς και για θέματα που σχετίζονται με σοβαρά οικονομικά προβλήματα αποστράτων και υπηρετούντων αλλά και των φορέων τους. Μάλιστα, η διοίκηση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας επέδωσε και δισέλιδο Υπόμνημα προς τους εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΕΚΜ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Προς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας ιδρύθηκε το έτος 1983 και απαριθμεί 350 μέλη Αστυνομικών – Πυροσβεστών και Λιμενικών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.
Σκοπός του Συνδέσμου σύμφωνα με το καταστατικό του είναι η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών, η προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αλλά κύρια η κοινωνική – πολιτιστική προσφορά μας, όπως η εθελοντική συμμετοχή εν αποστρατεία έμπειρων Αστυνομικών στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και σειρά διαλέξεων με θέμα τα ναρκωτικά.
Η εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου στους αποστράτους Σωμάτων Ασφαλείας, με αναδρομικές περικοπές από 1-8-2012, είχε ως φυσική συνέπεια τη σημαντική μείωση στις αντίστοιχες συντάξεις, οι οποίες διαμορφώνονται βάσει των βασικών μισθών και είναι της τάξης 10 – 20%. Επιπλέον εντάσσονται στην κατηγορία των λοιπών συνταξιούχων, οι συντάξεις των οποίων έχουν υποστεί κλιμακωτές μειώσεις από 1-1-2013 κατά μέσο όρο 20%.
Την ίδια στιγμή, τα μερίσματα των μετοχικών ταμείων μειώνονται συνεχώς, το έτος 2012 το μετοχικό ταμείο στρατού μειώθηκε κατά 50%.
Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων και επικουρικών ταμείων των μελών μας σε ποσοστό πάνω από 50%. Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα, γιατί οι απόστρατοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν υποστεί τέτοιας κλίμακας μειώσεις (11η μέχρι σήμερα), από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε αντίθεση με λοιπούς συνταξιούχους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν υποστεί μόνο δύο;
Ο Σύνδεσμός μας αντιδρώντας στην οικονομική δικτατορία, που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, βρίσκεται στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεραπείας, ενστάσεων και εφέσεων στο γενικό λογιστήριο του κράτους και στο ελεγκτικό συνέδριο αντίστοιχα.
Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε πέραν των άλλων γνωστών θεμάτων (του μνημονίου):
1.     Εξυγίανση του μετοχικού ταμείου στρατού, άμεση θεσμοθέτηση μέτρων για τη βιωσιμότητά του και την ενοποίηση των μετοχικών ταμείων στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.
2.     Απόδοση ποσοστού 5% των επιβαλλομένων προστίμων της τροχαίας στο ΜΤΣ, λόγω μη πρόσληψης αστυφυλάκων κατά τα έτη 2013 – 2015.
3.     Τη μεταστέγαση της αστυνομίας στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης και της πυροσβεστικής στο πρώην στρατόπεδο Ανδρομάχης (80 ΜΕ), για την εξοικονόμηση 200.000 ευρώ ετησίως που καταβάλουν συνολικά για ενοίκια.
4.     Την παραχώρηση του προαναφερόμενου στρατοπέδου από το ταμείο εθνικής άμυνας ΤΑΕΘΑ, έναντι συμβολικού ανταλλάγματος στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την κατασκευή αστυνομικού μεγάρου και κτιρίου πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών τους.

Κατερίνη, 29/3/2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αδαμόπουλος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.