Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ



Απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση βουλευτών της 
Ν.Δ. μεταξύ των όποιων ο Κ.Κουκοδήμος
Ζητήματα πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι για την ανανέωση πενταετίας των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης ήδη προωθείται τροποποίηση του π.δ. 124/2003 «Κανονισμός πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης», προκειμένου να παραταθεί η σύμβαση εργασίας τους, στο οποίο θα καθορίζεται επακριβώς και η χρονική διάρκεια αυτής καθώς και άλλα συναφή ζητήματα.

Επιπλέον, η αρμόδια διεύθυνση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος ήδη απέστειλε προς την Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης (Διεύθυνση Προσλήψεων), προς το Υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Διεύθυνση 20η Προϋπολογισμού Τμήμα β) και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης αίτημα προκειμένου να εγκριθούν οι πιστώσεις για την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι πέντε μήνες) για το έτος 2013.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος εκδηλώνονται όλες οι, κατά περίπτωση, απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό και την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων του, στο πλαίσιο του εφικτού. Προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιούμε κατάλληλα κάθε δημοσιονομική και εν γένει οικονομικού χαρακτήρα δυνατότητα που μας παρέχεται και συνεργαζόμαστε αρμονικά με τα συναρμόδια υπουργεία, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Στόχος μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος.
Ο Υπουργός
Νίκος Δένδιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.