Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821




Οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουμε και φέτος με σεβασμό και εθνική υπερηφάνεια την 25η Μαρτίου, τη μεγάλη γιορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου και της εθνικής επετείου. Ο ελληνικός λαός αντιμέτωπος με δυσκολίες σε μια ακόμη κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, έχει ανάγκη από τη φώτιση της Παναγίας μας και από το θάρρος και την τόλμη των ηρώων του 21΄.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, ημέρα χαράς και αγαλλίασης, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Εκκλησίας μας. Στην κορυφαία Θεομητορική γιορτή της Παναγίας Παρθένου,  ανταποκρινόμαστε όλοι στο χαρμόσυνο μήνυμα του Aγγέλου να δεχτεί το Σωτήρα του κόσμου, εκπληρώνοντας το σχέδιο αγάπης του Θεού για τη λύτρωση,  την ελευθερία και την αιώνια ζωή του ανθρώπου.

Παράλληλα υποκλινόμαστε μπροστά στους ελευθερωτές της πατρίδας μας και τιμούμε με τον πρέποντα σεβασμό τους αθάνατους προγόνους μας, που με  αυτοθυσία και αυταπάρνηση μας χάρισαν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί την αφετηρία της αναγέννησης του Ελληνικού Κράτους. Υπήρξε η πρώτη Εθνική Επανάσταση για την ανεξαρτησία ενός υπόδουλου Έθνους, που παραδειγμάτισε και άλλους υπόδουλους λαούς. Ο αγώνας ήταν καθολικός. Δεν ήταν έργο των ολίγων, μιας  τάξης ή μιας κοινωνικής ομάδας. Ήταν έργο όλων των Ελλήνων και όλων των περιοχών, πλουσίων και πτωχών, μορφωμένων και αγράμματων. Ήταν αγώνας " για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία ".

Ό,τι είμαστε σήμερα, το χρωστάμε στους «πρωταγωνιστές»  του '21. Ο ταπεινός και σκλαβωμένος Ελληνισμός ξεσηκώνεται και επιτελεί το «θαύμα» της επανάστασης, ένα θαύμα που ξεπερνά τη λογική και αντίκειται στα δεδομένα της εποχής. Δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, οι σημερινοί Έλληνες  ότι,  οφείλουμε την Ελευθερία και  την Εθνική μας υπόσταση, στους αγώνες και τις θυσίες  των αγωνιστών.

Το μήνυμα του ‘21 είναι επίκαιρο διαρκώς. Η Ελλάδα σήμερα καλείται να δώσει μία ακόμη μάχη, να αναζητήσει λύσεις εξόδου από την κρίση, λύσεις που θα οδηγήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Σε αυτό τον αγώνα, καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να οπλιστούμε με ισχυρή βούληση και να πράξουμε το χρέος μας για την  αναγέννηση της χώρας μας, για το μέλλον της νέας γενιάς μας, με γνώμονα τις αξίες της 25ης Μαρτίου. Τα φωτεινά γεγονότα και τα ιδανικά της Επανάστασης πρέπει να είναι το κρυφό Σχολειό του κάθε Έλληνα,  που αγωνίζεται και θέλει το καλύτερο για τη μοίρα του τόπου του.

Ας «ντύσουμε» την πόλη μας, τα μπαλκόνια και τα καταστήματά μας στα γαλανόλευκα και στη θέα του εθνικού μας συμβόλου, της σημαίας μας, να εμπνευστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλούμε να εορτάσουμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και να καμαρώσουμε όλοι μαζί τη νεολαία  που θα παρελάσει. Να πανηγυρίσουμε για δυο «Χαίρε». Το «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία»  και το «Χαίρε ω Χαίρε Λευτεριά».

Όλοι μαζί μπορούμε! Ενωμένοι είμαστε ακαταμάχητοι και πετυχαίνουμε πάντα την υπέρβαση! Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.