Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Διαμαρτυρία του δημάρχου Δ.Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου για τις συλλήψεις αιρετών και πολιτών στα διόδια Αιγινίου




Την έντονη διαμαρτυρία του για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, συλλήψεις αιρετών και πολιτών καθώς και για τη βίαιη αντιμετώπιση διαδηλωτών εκ μέρους των οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στα διόδια του Αιγινίου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου.

Στη διαμαρτυρία του ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει τα εξής: «Πρόκειται για αυταρχικές συμπεριφορές και βίαιες ενέργειες της κυβέρνησης  η οποία αντί να κάνει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες για καυτά θέματα που μας απασχολούν, όπως είναι οι εγκαταστάσεις μετωπικών και πλευρικών διοδίων, στέλνει τις δυνάμεις καταστολής και επιτίθεται σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

Διαμαρτύρομαι, γιατί ενώ οι λαϊκές κινητοποιήσεις των κατοίκων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Πιερίας είχαν ειρηνικό χαρακτήρα, οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν απρόκλητα και συνέλαβαν αιρετούς και πολίτες που διαδήλωναν ενάντια στα διόδια του Αιγινίου, η λειτουργία των οποίων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλκυση  τουρισμού και ταυτόχρονα προκαλεί πρόσθετα εμπόδια και οικονομική αφαίμαξη σε κατοίκους της περιοχής και σε διερχόμενους, μάλιστα σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Συμπαραστέκομαι στη Διοίκηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για τον αγώνα που κάνουν ενάντια στα διόδια του Αιγινίου, συμπαραστέκομαι σε αιρετούς και πολίτες που διώκονται και ζητώ από την Ελληνική Πολιτεία να πάψει να συμπεριφέρεται αυταρχικά, αλλά να λύνει τα προβλήματα με διάλογο και συναίνεση.
Λιτόχωρο, 29 Ιανουαρίου 2013
Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
Γιώργος Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.