Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΡΕΒΛΑ.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ  



Πάρις Κουκουλόπουλος: «Κεντρικός στόχος να λειτουργήσουμε ως μια κανονική χώρα»

Σημαντική ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα της ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ Πιερίας, το απόγευμα του Σαββάτου, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Κοζάνης και Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Το βήμα στην πορεία για το συνέδριο του Κινήματος στα τέλη Φεβρουαρίου έκαναν πολλά στελέχη από το νομό, κάθε ηλικίας, με τον κ. Κουκουλόπουλο να θέτει ως βασικούς στόχους «να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα ικανό να εγγυηθεί τη μετεξέλιξη της χώρας σε ένα κανονικό κράτος» και «η νέα γενιά να πάρει σήμερα στα χέρια της την παράταξη και αύριο την χώρα». 

Οι παρουσίες που σημειώθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ήταν πολλές και δημιούργησαν μια πρώτη βάση ενότητας, με την οποία το τοπικό ΠΑΣΟΚ θα πορευθεί προς ένα «συντακτικό» συνέδριο. Ο κ. Κουκουλόπουλος επανέλαβε αρκετές φορές ότι η χώρα έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να κάνει την αναγκαία «στροφή» και παράλληλα σημείωσε ότι το κόμμα του δείχνει και δημοσκοπικά να συνέρχεται, δίνοντας τέλος στην μείωση των ποσοστών του.
Όπως υποστήριξε περαιτέρω, την παρούσα χρονική στιγμή χρειάζεται να γίνει μια ειλικρινής αποτίμηση, ώστε σε αυτή να στηριχτεί η προσπάθεια «να βγούμε αποτελεσματικά, γρήγορα και συντεταγμένα από την κρίση. Αυτό είναι το ζητούμενο όλων των ελλήνων και κυρίως της νέας γενιάς».
Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν αρνήθηκε ότι πρόκειται για «αργή και επώδυνη πορεία της εξόδου από την κρίση», παρέθεσε όμως την προσωπική του πεποίθηση ότι θα γίνει πιο γρήγορα από ότι αναμένεται. Τα παραπάνω τα στήριξε στο ότι διαθέτουμε ρηχή και όχι βαριά οικονομία, αλλά και «την πιο μορφωμένη και χαρισματική νέα γενιά που είχε ποτέ ο τόπος». 
Τέλος, ο βουλευτής του γειτονικού νομού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αναβρασμό που επικρατεί γύρω από το θέμα των διοδίων, δίνοντας κατεύθυνση λύσης με την εφαρμογή μιας ηλεκτρονικής κάρτας αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης για όλη τη χώρα.


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

«Τα διόδια είναι ένα κλασσικό παράδειγμα του πόσο απέχουμε από το να είμαστε μια κανονική χώρα. Όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε από την αρχή στρεβλά. Πληρώνεις διόδια εδώ για να γίνει ένας δρόμος αλλού και το ανάποδο. Ήταν μια πολύ επιπόλαιη ενέργεια που έγινε την διετία 2007-2009, να γίνουν οι συμβάσεις παραχώρησης.
Έχω ενημερωθεί από τα τοπικά στελέχη, την Ν.Ε. και τους πρώην βουλευτές μας κκ. Παπαγεωργίου και Μίχου και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής για μειωμένο τέλος με το οποίο θα πρέπει να επιβαρύνονται. 
Αυτό που πρέπει να κάνουμε, κατά τη γνώμη μου, είναι να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα σε αυτό που έχει προγραμματιστεί εδώ και δυο χρόνια: Ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους έλληνες, έτσι ώστε να πληρώνεις αναλογικά με τα χιλιόμετρα που χρησιμοποιείς, όπως συμβαίνει παντού. Δεν είναι κανονική χώρα η Ελλάδα, έτσι όπως είναι στημένα τα διόδια της».
Για τα παραπάνω δεσμεύτηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα κάνει ότι μπορεί με παραστάσεις και ερωτήσεις. Στόχος είναι να έρθει πιο κοντά, για όλα τα διόδια της χώρας, η ηλεκτρονική κάρτα.

Ο ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Η συνεδρίαση αυτή είναι μια διαδικασία στα πλαίσια του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου. Ένα συνέδριο που έχει χαρακτηριστεί από τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο ως συντακτικού χαρακτήρα. 
Η περιπέτεια στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, την οποία ακολούθησε με πιστή ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη, επιβάλλει να γίνει αυτό το συνέδριο, όπου είναι εμφανές ότι πρέπει να γίνει μια βαθιά και ειλικρινής αποτίμηση του τι μας έφερε εδώ. Κύριο όμως είναι το πως θα βγούμε αποτελεσματικά, γρήγορα και συντεταγμένα από την κρίση. Αυτό είναι το ζητούμενο όλων των ελλήνων και κυρίως της νέας γενιάς.
Κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ για την πατρίδα μας είναι να μετατραπεί, να μετεξελιχθεί και να λειτουργήσει ως μια κανονική χώρα. Με κανονική οικονομία, κανονικό κράτος, κανονικές συμπεριφορές από όλους μας. Πολλά πράγματα είναι στρεβλά και αυτή είναι η αιτία που βρεθήκαμε σε αυτή την τόσο βαθιά κρίση, με τεράστιες και χωρίς προηγούμενο θυσίες που έχουν κάνει οι έλληνες πολίτες.
Σημασία όμως έχει ότι η χώρα κάνει στροφή. Το μέλλον είναι στα χέρια μας και αυτή την ελπίδα δεν έχει κανείς δικαίωμα να την αφήσει να πάει χαμένη, πόσο μάλλον αν έχει επίγνωση των θυσιών του ελληνικού λαού. Όποιος τις σέβεται πρέπει να συμβάλει με πίστη και πείσμα σε αυτή την προσπάθεια, για να βρει η πατρίδα το δρόμο της ανάπτυξης και να χτίσει σιγά-σιγά μια νέα ευημερία σε πιο σίγουρα θεμέλια.
Αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα ικανό να εγγυηθεί τη μετεξέλιξη της χώρας σε ένα κανονικό κράτος. Γενικό και εσωτερικό ζητούμενο για το συνέδριο είναι να γίνει σε μικρογραφία αυτό που είναι το ζητούμενο για τη χώρα. Να βρούμε τρόπο να δώσουμε γρήγορα τόπο στη νέα γενιά.
Σήμερα μπορεί να φαίνεται, και να είναι πραγματικότητα, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ χαλαρούς δεσμούς με τη νέα γενιά. Η πρόσκληση συμμετοχής στις προσυνεδριακές διαδικασίες αφορά όλους τους πολίτες ανεξαίρετα, υπάρχει όμως ειδικό προσκλητήριο στη νέα γενιά. Την καλούμε να πάρει σήμερα στα χέρια της την παράταξη και αύριο την χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται μόνο του για αυτή την κατάσταση. Όπως επίσης πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στην προσπάθεια που γίνεται τώρα δεν ξεκινάμε από το σημείο μηδέν, έχουν τεθεί κάποιες βάσεις. Για παράδειγμα, ήρθα από την Κοζάνη στην Κατερίνη σε μια ώρα, κάποτε αυτό ήταν άπιαστο, χρειαζόταν διπλάσιος χρόνος.
Κάτι πήγε στραβά και αυτό είναι που πρέπει να ¨ισιάξουμε¨. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκολλήσει. Να μην περιμένουμε θεαματικά πράγματα και το ίδιο ισχύει και για την πατρίδα. Δεν πρόκειται να ξυπνήσουμε αύριο και να πούμε πως ότι βιώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ένας εφιάλτης.
Είναι αργή και επώδυνη η πορεία της εξόδου από την κρίση. Προσωπικά, έχω την πεποίθηση ότι πιο γρήγορα θα βγει η χώρα από την κρίση και το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει, για έναν πολύ απλό λόγο: Η Ελλάδα έχει ανθρώπους με μοναδικές δεξιότητες που τις δείχνουν κατά κανόνα καλύτερα στο εξωτερικό. 
Έχουμε την πιο μορφωμένη και χαρισματική νέα γενιά που είχε ποτέ ο τόπος, αλλά έχει και ρηχή οικονομία, ¨στρίβει¨ εύκολα. Δεν είναι βαριά η οικονομία μας, όπως στη γείτονα Ιταλία όπου μόνο η βιομηχανική περιοχή του Τορίνο έχει εσωτερικό χρέος 380 δις ευρώ, όσα είχαμε εμείς πριν το ¨κούρεμα¨.
Δεν έχει τέτοια προβλήματα η ελληνική κοινωνία, για αυτό και μπορεί. Έχουμε μεν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, που συμπιέζονται. Η κάτασταση δεν είναι ρόδινη, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις μπορούν να κάνουν στροφή τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.