Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης: Κατέρρευσε στο Δικαστήριο ο Λεμούσιας


Δεν άντεξε τον καταιγισμό κατηγοριών ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, που αποχώρησε αδιάθετος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης.

Η χθεσινή πρόταση του εισαγγελέα της έδρας να κηρυχθεί ένοχος μαζί με τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και ο σημερινός βομβαρδισμός κατηγοριών από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής που παρίστανται για λογαριασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, έκαναν τον Μ. Λεμούσια να καταρρεύσει. Δήλωσε αδιαθεσία στο δικαστήριο και αποχώρησε υποβασταζόμενος από συγγενικά του πρόσωπα.
Η πολιτική αγωγή χαρακτήρισε «δημαρχο-κεντρικό» το σύστημα που διοικούταν ο δήμος Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Β. Παπαγεωργόπουλου και τόνισε ότι τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν είναι τόσο μεγάλα που δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από το ότι ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης είχε την «κάλυψη» του διδύμου Λεμούσια – Παπαγεωργόπουλου, που «βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας».
«Ούτε καν για την παράταξη “Αναγέννηση” δεν ήταν τα χρήματα. Ήταν για να φαγωθούν απ” αυτούς. Η απόλυτη ταύτιση των δύο ανδρών επιβεβαιώνεται από την κάλυψη που δίνουν ο ένας στον άλλον», είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για τους κ.κ. Λεμούσια-Παπαγεωργόπουλο.
Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.