Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑΔ ΕΤΑΔ

Κύριε Υπουργέ,

Τα Αθλητικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα λειτούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια αν και με αρκετά προβλήματα και ελλείψεις σε προσωπικό και συνέβαλλαν σημαντικά στο να ασχοληθούν νέοι και νέες με τον αθλητισμό, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη.

Στην τρέχουσα σχολική περίοδο ο θεσμός των αθλητικών σχολείων υπολειτουργεί. Σε ολόκληρη την επικράτεια παρατηρούνται συρρικνώσεις του αριθμού των αθλητικών σχολείων, ενώ οι γονείς και τα νέα παιδιά δεν γνωρίζουν το μέλλον της αθλητικής τους εκπαίδευσης λόγω ακριβώς της διαφαινόμενης κατάργησής τους.

Στα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνεται η δημιουργία πρότυπων αθλητικών σχολείων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υφυπουργού που σίγουρα απαιτεί κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες σε μια δύσκολη για τη χώρα οικονομική περίοδο.

Στην κατεύθυνση αυτή και συνυπολογίζοντας όλους τους κρίσιμους παράγοντες και αφού υπάρχει η παραδοχή ότι τα Αθλητικά Σχολεία μπορούν να συνεισφέρουν με ελάχιστο κόστος έως μηδενικό στην αθλητική προετοιμασία και εκπαίδευση των νέων αθλητών –μαθητών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προτίθεται έως τη λειτουργία των πρότυπων αθλητικών σχολείων να εγκρίνει τη συνέχιση των Αθλητικών Σχολείων για τις σχολικές περιόδους 2013-2014 και 2014-2015 μέχρι την οργάνωση και λειτουργία των πρότυπων αθλητικών σχολείων;


Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.