Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μην ανέχεσαι να σε ληστεύουν μέσω των διοδίων.Να καταργηθούν τώρα όλα!




Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι οι εταιρείες  πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Όλα τα μεγάλα έργα ανήκουν στο λαό, είναι λαϊκή περιουσία γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Η λαϊκή περιουσία, ούτε πουλιέται, ούτε παραχωρείται στο μεγάλο κεφάλαιο.
Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.
Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού ( ΝΔ –ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ- Ε.Ε.) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μέσω των αποικιοκρατικών συμβάσεων.

Δε φτάνει η ληστεία των κάθε είδους χαρατσιών, οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, η κατάργηση των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η υποβολή άγριας φορολογίας σε μισθωτούς, αυταπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ουσιαστική κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, έρχονται τώρα και με τη λειτουργία των διοδίων να προσθέσουν ένα ακόμα βάρος στη μεγαλύτερη εξαθλίωσή μας. Η υποκρισία και το θράσος τους, περισσεύει.

Σ’ αυτό τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει απαντάμε μαζικά και ενωμένοι με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε την κατάργηση και το οριστικό γκρέμισμα των πλευρικών διοδίων της Λεπτοκαρυάς, των μετωπικών του Αιγινίου αλλά  και όλων των διοδίων  της χώρας. Οι δρόμοι και οι υποδομές της χώρας είναι λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία και γι’ αυτό θα πρέπει να κατασκευάζονται με κεντρικό σχεδιασμό και επιστημονική μελέτη με μοναδικό γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη μεταφορά με ασφάλεια χωρίς τα χαράτσια των διοδίων.

Παλλαϊκός αγώνας τώρα, όχι μόνο για να μη γίνουν άλλα διόδια ή να φύγουν από την περιοχή μας, αγώνας για να καταργηθούν όλα τα διόδια, για υποδομές σύγχρονες που να απολαμβάνει δωρεάν ο λαός. Οποιαδήποτε μεσοβέζικη λύση είναι εμπαιγμός και αποπροσανατολισμός που στοχεύει στην εκτόνωση κάθε λαϊκής αγωνιστικής διάθεσης και αγανάκτησης.

Για να εμποδίσουμε τα άγρια μέτρα που συνεχώς κλιμακώνονται. Για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται οργανωμένος εργατικός, λαϊκός αγώνας κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλέμπορων. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.