Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

€90 εκατ. για τους μικρομεσαίους της Κεντρικής Μακεδονίας


ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

Από το νέο αυτό πρόγραμμα 500.000.000 ευρώ δημόσιας δαπάνης που ενισχύει τις επιχειρήσεις όλων των τομέων, εκτός του λιανικού εμπορίου για το οποίο θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα, τα 90 εκατ. θα διατεθούν για επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας εκ των οποίων τα 63 εκατ. θα δοθούν για ήδη λειτουργούσες και τα 27 εκατ. για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις .Το ποσοστό επιχορήγησης είναι 40% για τις μεσαίες και 50% για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό τόνισε από την ΠΕ Σερρών, όπου βρίσκεται από χθες και για δύο ημέρες στο πλαίσιο περιοδείας του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως είπε, από την εσπερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝΙΙ)-ΕΦΕΠΑΕ, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», «στόχοι του προγράμματος είναι η συγκράτηση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, η ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της κάθε περιφέρειας και η δημιουργία επιχειρηματικής ταυτότητας βασισμένη σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που προτάσσει την καινοτομία, την ποιότητα και την εξωστρέφεια».

«Η Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη και η μόνη περιφέρεια της Ελλάδας που έχει δημιουργήσει Αντιπεριφέρεια Καινοτομίας νέων τεχνολογιών και εξωστρέφειας γιατί σε αυτούς τους τρεις πόλους οφείλει να στηριχθεί η ανάπτυξη στη χώρα μας», κατέληξε.

Η επίσκεψη του κ. Τζιτζικώστα στις Σέρρες θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι, ενώ από το πρωί ο περιφερειάρχης θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Σερρών και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, υπηρεσιών, αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.