Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«BUILD UP Skills» στη Δυτική Ελλάδα

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

Ο κτηριακός τομέας αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στους ενεργειακούς στόχους του 2020. Για το σκοπό αυτό απαιτείται, μεταξύ άλλων, αυξημένη προσπάθεια για την κατάρτιση του εργατικού δυναμικού του οικοδομικού κλάδου σε θέματα Εξοικονόμησης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΞΕ και ΑΠΕ) στα κτήρια. Η Πρωτοβουλία «BUILD UP Skills», που ενεργοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη - ΙΕΕ ΙΙ», επικεντρώνει στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση τεχνιτών και άλλων εργατών του οικοδομικού κλάδου καθώς και εγκαταστατών συστημάτων σε θέματα ΕΞΕ και ΑΠΕ στα κτήρια.


Στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τον Πυλώνα Ι ("Εθνικές πλατφόρµες προσόντων και οδικοί χάρτες έως το 2020") της Πρωτοβουλίας BUILD UP Skills, από την Ελλάδα υποβλήθηκε μία πρόταση µε τίτλο BUILD UP Skills - Greece (ακρωνύµιο BUS-GR), η οποία εγκρίθηκε και άρχισε να υλοποιείται στις αρχές Ιουνίου του 2012 (συνολική διάρκεια του έργου: 18 µήνες). Στην πρόταση αυτή συμμετέχει από τις 13 περιφέρειες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως εταίρος. 

Οι στόχοι του έργου BUS-GR είναι οι εξής: 


Εκκίνηση εθνικού διαλόγου µεταξύ όλων των εµπλεκόµενων µερών στα θέµατα της κατάρτισης και των προσόντων του εργατικού δυναµικού του κατασκευαστικού κλάδου στην ενεργειακήαποδοτικότητα και τις ΑΠΕ («Εθνική Πλατφόρµα Επαγγελµατικών Προσόντων»). 


Διερεύνηση και ποσοτικοποίηση των αναγκών για εργατικό δυναµικό και των προτεραιοτήτων για την ύπαρξη ικανού αριθµού εργατικού δυναµικού καταρτισµένου στην ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ΑΠΕ µέχρι το 2020. 


Ανάπτυξη ενός εθνικού οδικού χάρτη προσόντων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ενεργειακής πολιτικής για το 2020 σε σχέση µε τη συνεχιζόµενη εκπαίδευση & κατάρτιση του εργατικού δυναµικού του κατασκευαστικού κλάδου. 


Ευρεία αποδοχή του οδικού χάρτη από τις αρµόδιες αρχές και όλα τα εµπλεκόµενα µέρη, µε τη δέσµευση να υλοποιήσουν και να εφαρµόσουν την προτεινόµενη στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.