Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο Συμεών Κεδίκογλου ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ για το Ερρίκος Ντυνάν



Σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με ρυθμίσεις για το Ερρίκος Ντυνάν κυρίως, ο εισηγητής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαδικασία που επέλεξε να φέρει τις ρυθμίσεις, λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει μία μη ενδεδειγμένη τακτική  και ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου πρέπει να επιλέγεται, όταν υπάρχουν επείγουσες ανάγκες.

Στο ίδιο ύφος, επεσήμανε για την τροπολογία η οποία κατατέθηκε ότι σωστά εντέλει απεσύρθη από τον Υπουργό, καθώς αιφνιδίασε την Επιτροπή με σημαντικές ρυθμίσεις επί παντός επιστητού, διευκρινίζοντας στον Υπουργό ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η σύμφωνη γνώμη και ζήτησε προηγούμενη διαβούλευση και ενημέρωση. Η τροπολογία θα επανέλθει με βελτιώσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Με το άρθρο που παρέχει ρυθμίσεις ανάσας στο Ερρίκος Ντυνάν, δεν διαφώνησε αλλά τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής οριστικής λύσης για το ίδρυμα με διαφάνεια. Συζήτηση για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν είναι η έκτη φορά που γίνεται στην Επιτροπή, σχολίασε, και θα ξαναγίνει σε δύο μήνες πάλι γιατί ούτε με αυτές τις ρυθμίσεις αντιμετωπίζεται οριστικά.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, όπου αναζητήθηκαν λύσεις αλλά και συζητήθηκαν οι ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης, η οποία, σύμφωνα με όσα είπαν, έδινε 18.000 ευρώ μισθό στη γενική διευθύντρια και 80.000 ευρώ μπόνους, 8.000 ευρώ σε γνωστή δημοσιογράφο για «δημόσιες σχέσεις» και όλα αυτά όταν οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι επί εφτά μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.