Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ»




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Είναι γνωστό ότι την Τετάρτη 14\11\2012 ο επικεφαλής της παράταξής μας Νικόλαος Λάππας επέδωσε στο προεδρείο του Δήμου μας ενυπόγραφο από 9 δημοτικούς συμβούλους αίτημα για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα την ανάκληση ή μη της απόφασης του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου με αριθμό 113\2012 (Έγκριση για τροποποίηση της απόφασης περιβαλλοντικών όρων του λατομείου αδρανών υλικών) και την επικείμενη απόθεση παραπροϊόντος Η.Δ.Μ. της εταιρείας TOSOH στη θέση Γούρνες.



Από τη στιγμή που το αίτημα έφερε τις απαιτούμενες εκ του νόμου 9 υπογραφές δημ. συμβούλων, ήταν υποχρέωση του προεδρείου να το κάνει δεκτό και να προχωρήσει εντός 6 ημερών στην έκδοση πρόσκλησης για ειδική συνεδρίαση. Αντ’ αυτού με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην πρόσκληση που λάβαμε καλούμασταν σε τακτική συνεδρίαση και μάλιστα με άλλα τρία εξ ίσου σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.



Δεν θέλουμε ούτε να γινόμαστε μεμψίμοιροι, ούτε είμαστε τυπολάτρες . Προφανώς και είναι πολύ σημαντικό ότι – λόγω της πρωτοβουλίας των υπογραφόντων το αίτημα – θα ξανασυζητηθεί επιτέλους μετά από 5 μήνες το θέμα αυτό. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την παρατυπία για το γεγονός ότι άλλο ζητάμε στο αίτημα και άλλο γίνεται στην πράξη. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε με την ημερομηνία της συνεδρίασης, όμως ακόμη κι έτσι θα έπρεπε να εκδοθεί ξεχωριστή πρόσκληση ειδικής συνεδρίασης για το θέμα που αιτούμαστε με ώρα έναρξης διαφορετική από εκείνη της τακτικής.



Επί της ουσίας δηλώνουμε ότι θα προσέλθουμε κανονικά στη συνεδρίαση (όπως κάνουμε πάντα άλλωστε), διατυπώνουμε όμως τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του κοινού αιτήματός μας το προεδρείο και κυρίως σχετικά με το αν θα τηρηθούν τα όσα ζητάμε στο αίτημά μας (πρόσκληση και τοποθέτηση εκπροσώπων φορέων και, εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο, ειδικών επιστημόνων). Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειές μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.