Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΜΕGA: ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ




Συνέντευξη στο “MEGA”

November 14, 2012
Αποσπάσματα της συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega στην εκπομπή «Πρωινό MEGA», με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.
Έχω πει πολλές φορές ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε τελείωσε. Όσοι βιάζονται να κάνουν τον επικήδειό του, πολύ φοβούμαι ότι δεν έχουν υπολογίσει τους ανθρώπους που μέσα στο χρόνο έχουν συνδεθεί με αυτό και δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν, σε όλους αυτούς που προσπαθούν, να το διαλύσουν.
Ο επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας, ο οποίος παραιτήθηκε, χρησιμοποίησε μια έκφραση που πιστεύω ότι είναι πολύ λάθος. Από εκεί και πέρα, πέρα από το τι συμβαίνει στην Αθήνα, στο Κολωνάκι και γύρω από την Βουλή, αλλά στην επαρχία, συζητώντας με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου - με ένα κτηνοτρόφο, με ένα αγρότη, με όλους αυτούς τους ανθρώπους που τα τελευταία 35-40 χρόνια στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ - δεν είναι καθόλου ευτυχείς. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι οι περισσότεροι από αυτούς, εκφράζουν μια αγωνία για το μέλλον και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν τους πονούσε το ΠΑΣΟΚ, αν δεν τους ενδιέφερε, δεν θα το έκαναν.
Την ίδια εμπειρία που έχω εγώ, έχουν και αρκετοί από τους συνάδελφους μου Βουλευτές που έρχονται σε επαφή με τους ψηφοφόρους τους και οι οποίοι τους εκφράζουν καθημερινά την αγωνία τους. Κι οι υπόλοιποι συνάδελφοι πιστεύω ότι θα καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν θέλει με κανέναν τρόπο να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ούτε να μετεξελιχτεί και να μετασχηματιστεί σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Ναι, να ανανεωθεί, να αποκτήσει τον χαρακτήρα ενός ριζοσπαστικού και σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
Σχετικά με ψηφοφόρους και στελέχη που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα στελέχη του, είναι ο κόσμος που ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, του έδωσε 12%. Θα συνεχίσει να υπάρχει, όσο υπάρχει στις καρδιές των ανθρώπων. Ακόμα και αυτοί που δεν μας ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, με αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις, διότι μπορεί να θέλησαν με την επιλογή τους να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ για κάποια πράγματα που θεωρούν ότι έκανε, αλλά κατά βάθος πονάνε για τις εξελίξεις, παρακολουθούν με πάρα πολύ αγωνία. Εμείς λοιπόν έχουμε μια υποχρέωση απέναντι και σε αυτούς που μας ψήφισαν.
Έχετε ακούσει τον όρο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; Έχετε την εντύπωση ότι αυτές είναι μεταγραφές οριστικές και αμετάκλητες; Σας διαβεβαιώνω ότι οι περισσότεροι από αυτούς, εξακολουθούν να αγωνιούν και να προβληματίζονται για το τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ.
Σχετικά με τις διαγραφές από την ΚΟ
Πήραμε κάποιες αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ότι δεν θα κάνουμε ένα διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ευαισθησίες και σε αυτούς που δεν έχουν ευαισθησίες, ώστε αυτοί που δεν έχουν ευαισθησίες να ψηφίσουμε τα σκληρά διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα και άλλοι που έχουν ευαισθησίες να μην τα ψηφίσουν.
Είπαμε ότι θα πάμε συντεταγμένα, θα τα ψηφίσουμε και όποιος δεν τα ψηφίσει, θα φύγει από την ΚΟ. Εκεί είμαστε. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα πρόσωπα τα οποία καθημερινά αναφέρονται, είναι κυρίως οι άνθρωποι που του δίνουν περιεχόμενο.
Σχετικά με τον ειδικό λογαριασμό εκτός Ελλάδας
Στο σημερινό Eurogroup έγινε αναφορά για τον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδος, για τον οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα από τον Φεβρουάριο. Πιστεύω ότι και ο Πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στο συγκεκριμένο ζήτημα, διακρίνονται από μια ενότητα αντίληψης.
Δεν πρόκειται κανείς να δεχτεί να ανοίξει λογαριασμός, ο οποίος δεν θα είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα είναι είτε στο Λουξεμβούργο, είτε στις Βρυξέλλες και δεν θα τον κινεί ο Υπουργός των Οικονομικών ή ο υπεύθυνος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα τον κινούν κάποιοι άλλοι. Διαφορετικά είναι κάτι που μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο και νομίζω ότι κανείς δεν έχει διάθεση, ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε τα τρία κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.