Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


 

ΔΗΛΩΣΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ EUROGROUP

H Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί  ως άλλοθι την Ελλάδα, προκειμένου να δικαιολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό, οριστικό και διορατικό τρόπο τις διάφορες εκφάνσεις της κρίσης που αφορά την Ευρωζώνη ως σύνολο και σίγουρα τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της.
Η Ελλάδα έχει κάνει στο ακέραιο αυτά που έπρεπε παίρνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις για πολλοστή φορά.

Το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους, με το οποίο είναι απολύτως συνδεδεμένο το ζήτημα της επιμήκυνσης, δεν προέκυψε τώρα. Είχε αντιμετωπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα δύσκολων και μακρών διαπραγματεύσεων και όλοι ήξεραν ποιές συμπληρωματικές κινήσεις πρέπει να γίνουν. Ούτε η διαφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ είναι κάτι καινούργιο.

Έπρεπε συνεπώς να υπάρξει χθες απόφαση ώστε να διευκολυνθεί και η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

Τις επόμενες ημέρες  -το ταχύτερο δυνατόν- πρέπει να  οριστικοποιηθεί το σχήμα της βιωσιμότητας . Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται και αξίζει μία νέα αφετηρία αλλά γιατί η ίδια η Ευρωζώνη χρειάζεται επειγόντως  ένα πλαίσιο  αυτοπροστασίας και προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.