Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.


Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης και η κ. Ελένη Αγγελοπούλου Καραγιάννη στον Παιδικό Σταθμό Λιτοχώρου


Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ώρα 6.30μ.μ. με θέμα:

Τα παιδιά ρωτούν τους γονείς τους: “Τι σας δίνει χαρά στη ζωή σας”;

 Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης είναι Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης ,  επιστημονικός διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ», διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής από το1986 μέχρι σήμερα  (το οποίο είναι μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική μονάδα με πλήρη διεπιστημονική ομάδα που έχει οργανωθεί στη βάση της συστημικής θεώρησης).
   Επίσης είναι  Επιστημονικός διευθυντής του Ιατροπαιδαγωγικού Σταθμού Φθιώτιδας (1989-1995),  Επιστημονικός υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Στελεχών Πυρήνων Εθελοντών, Καθηγητής Μετεκπαίδευσης Μαρασλείου Ακαδημίας και Καθηγητής σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα ψυχικής υγείας.

 Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γενικός γραμματέας της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Ιδρυτικό μέλος και πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας ΕΛΕΣΥΘ.
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας ΕΕΣΚΕΨΟ καθώς και του επιστημονικού περιοδικού «Ψυχιατρικά Τετράδια».
Μέλος της European Family Therapy Association (EFTA).
 
 Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει το «Ρωγμές και Αγγίγματα», «Η αδικία που πληγώνει» και στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής το «Σχολική άρνηση: Μελέτη των δυναμικών του παιδιού και της οικογένειάς του». Ως συγγραφέας έχει συμμετάσχει και σε συλλογικά βιβλία όπως το «Για τη ζωή και την οικογένεια», «Βαλκάνια και ψυχική υγεία», «Παιδιά με υπερκινητικό σύνδρομο και διαταραχές διαγωγής», «Αιμομιξία και θεραπευτικό πλαίσιο», «Θεολογία και Ψυχιατρική σε διάλογο», «Παιδεία και σύγχρονη κοινωνία», «Ενδοοικογενειακή βία, Διεπιστημονική Προσέγγιση», «Η ανθρώπινη επικοινωνία» κλπ.

Η κ. Ελένη Αγγελοπούλου Καραγιάννη είναι  Παιδοψυχίατρος και ψυχοθεραπεύτρια ομάδας και οικογένειας.  
 Εργάστηκε ως επιμελήτρια Α' ΕΣΥ στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου εκτός από παροχή κλινικού έργου, συμμετείχε στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής και ευαισθητοποίησης κοινότητας σε θέματα ψυχικής Υγείας, καθώς και σε σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών.
 Διευθύνει το Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη», όπου παρέχεται θεραπεία σε άτομα, οικογένειες και ομάδες και εκπαίδευση σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας.

 Συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά μεταπτυχιακά προγράμματα (ΕΠΙΨΥ, ΠΑΚΙΓΥ, ΚΕΚ Χανίων, Αιγινητείου Νοσοκομείου, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.ά.).

 Είναι σε συνεχή διεργασία και επικοινωνία με την ελληνική οικογένεια καθώς έχει ανταποκριθεί σε πολυάριθμες προσκλήσεις για διαλέξεις και σεμινάρια σε παιδικούς σταθμούς, Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία και σε πολιτιστικούς φορείς.
 Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και είναι συγγραφέας στους συλλογικούς τόμους: «Για την ζωή και την οικογένεια», «Βαλκάνια και Ψυχική Υγεία», «Ανθρώπινη επικοινωνία», «Οικογένεια σε κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.