Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ Έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίου «Η χρήση του Διαδικτύου στη λειτουργία της μικρής επιχείρησης»





Μεγάλη συμμετοχή από επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται
για την ηλεκτρονική τους κατάρτιση

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιμελητηρίου Πιερίας ο νέος κύκλος σεμιναρίου με θέμα «Η χρήση του Διαδικτύου στη λειτουργία της μικρής επιχείρησης». Το σεμινάριο, το οποίο είναι δωρεάν, πραγματοποιείται από το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με βασικό στόχο την κατάρτιση των επιχειρηματιών του νομού γύρω από υπηρεσίες που προσφέρει το Διαδίκτυο και οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν και να βελτιώσουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους.
Η συγκεκριμένη ενότητα περιγράφει τα σενάρια τεχνολογικής ανασυγκρότησης και ανασχεδιασμού των οργανισμών του δημοσίου τομέα και περιλαμβάνει μια σύντομη ανάλυση του επιχειρηματικού χάρτη της Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στη συμβολή της στην κοινωνία, καθώς και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-banking). Επίσης, παρουσιάζονται οι κυβερνητικές δικτυακές πύλες και προτείνονται οι κατάλληλες μέθοδοι για την εφαρμογή του ανασχεδιασμού της δημόσιας διοίκησης. Στη διάρκεια των μαθημάτων παρουσιάζεται το σύστημα TAXISnet, ο τρόπος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών στο ΙΚΑ, το πρόγραμμα αναζήτησης εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καθώς και μελλοντικές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Η ανταπόκριση στο νέο κύκλο του σεμιναρίου και η συμμετοχή κρίνεται πολύ ικανοποιητική και αντανακλά τις ανάγκες, αλλά και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών να αποκτήσουν ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το Διαδίκτυο εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που αυτό παρέχει. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 36 ωρών και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου. Υπεύθυνοι εκπαιδευτές είναι οι καθηγητές Χρήστος Χατζηχρήστος και Πέτρος Τσίντζος, ενώ κατά την έναρξη των μαθημάτων κοντά στους επιχειρηματίες βρέθηκε το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Επιμελητηριακής Σχολής κ. Χαράλαμπος Τασχουνίδης.
Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, είναι σημαντικό οι επιχειρηματίες να έχουν βασικές γνώσεις γύρω από τη χρήση του Διαδικτύου και των δυνατοτήτων που αυτό προσφέρει. Πρέπει, δηλαδή, να είναι ηλεκτρονικά εγγράμματοι, έστω και σε μικρό βαθμό, αφού έτσι μπορούν να κερδίσουν σε χρόνο, αλλά και σε χρήμα. Δε νοείται σήμερα επιχείρηση που να μην έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, δε νοείται επιχειρηματίας που να μην χρησιμοποιεί βασικά εργαλεία που λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια και ανοίγουν νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτό το σεμινάριο που πραγματοποιείται στην Σχολή, αποδεικνύοντας πως το Επιμελητήριο είναι δίπλα στα μέλη και πάντα ανοιχτό σε νέες προτάσεις και προκλήσεις, τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.