Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου, εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στο Νόμο για την  «Έγκριση ΜΠΔΣ 2013-2016» που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή την 7.11.2012 και μεταξύ άλλων προβλέπει:

τη δραματική συρρίκνωση της χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης , σε βαθμό που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξη και λειτουργία των Δήμων και των Υπηρεσιών τους,  πρώτ’ απ’ όλα, των κοινωνικών.
την απόλυση εκατοντάδων εργαζόμενων στους Δήμους (και το υπόλοιπο Δημόσιο) την κατάργηση οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα να οδηγηθούν κρίσιμες υπηρεσίες στους ιδιώτες ,με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και μισθούς.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23-9-2011 ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και:  

να ΜΗΝ αποστείλει καμία λίστα «υπό απόλυση ή διαθεσιμότητα» υπαλλήλων στο Υπουργείο και άλλες κρατικές η οποία θα αποτελέσει προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.
να απαλλάξει από κάθε  είδους ευθύνη τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου, που εκτελώντας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου(το οποίο έχει την πολιτική και διοικητική ευθύνη)  και με εντολή Δημάρχου,  δεν θα παραδώσουν τις παραπάνω λίστες.
να μην καταργηθούν οργανικές θέσεις στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων.
να παραμείνουν στην Υπηρεσία όλοι όσοι εργάζονται σήμερα, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας χωρίς καμιά διαθεσιμότητα ή απόλυση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μπλοκάρουμε, εργαζόμενοι και αιρετοί, όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα. Η οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων «διαρκείας» και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι η δύναμη για να αντιστραφούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Να απαιτήσουμε, όλοι μαζί,  άμεση γενναία χρηματοδότηση των δήμων από το κράτος, προσλήψεις στους δήμους, άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.  



Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα                     

                                            

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να μην εφαρμοστεί απόφαση για τις απολύσεις





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.