Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δημιουργήθηκαν οι προοπτικές για μαζικές εξαγωγές κρητικών προϊόντων στη Ρωσία

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αναχωρούν αύριο για τη Ρωσία τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής που βρέθηκαν για πέντε ημέρες στην Κρήτη, υπογράφοντας συμβόλαια για την εισαγωγή τοπικών προϊόντων ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, κλείνοντας νέες συμφωνίες τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και καλλιεργώντας το κλίμα για την υπογραφή και νέων συμβολαίων.
Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες της Κρήτης, που υπέγραψαν συμβόλαια, έκλεισαν συμφωνίες και συμμετείχαν στη διήμερη έκθεση Κρητικών προϊόντων στο ξενοδοχείο «Αμιράντες» των Γουβών, επιδοκιμάζουν τις προσπάθειες της Περιφέρειας, υπό την ομπρέλα της οποίας εντάσσονται όλες αυτές οι δράσεις.
Χθες οι Ρώσοι εκπρόσωποι των μεγαλυτέρων αλυσίδων της χώρας, που αντιπροσωπεύουν συνολικά 625 σημεία πώλησης στην αχανή αγορά της πατρίδας τους, επισκέφτηκαν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και των Χανίων, όπου είχαν άμεση επαφή με τα παραγόμενα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.
Μια τέτοια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Creta Carob στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων που προέρχονται από τους λοβούς χαρουπιών. Οι Ρώσοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της επιχείρησης και άφησαν να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε συμφωνία.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι Ρώσοι υπέγραψαν τέσσερα συμβόλαια πενταετούς διάρκειας με Κρητικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι:
- Γυναικείος Συνεταιρισμός Γέργερης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ», με έδρα το Ηράκλειο (αρτοσκευάσματα- είδη ζαχαροπλαστικής).
-«Πρότυπη Μελισσοκομική Εταιρεία Κρήτης Αφοί Βαράκλα» με έδρα το Ηράκλειο (μέλι).
-Κολυμβάρι Α. Ε. με έδρα τα Χανιά για εξαγωγή ελαιολάδου και
-Cretamel ΑΕΒΕ μ' έδρα τις Σισες (για παστέλια.)
Την Τρίτη έκλεισαν δύο ακόμα συμφωνίες για την εισαγωγή τοπικών προϊόντων. Οι συμφωνίες αφορούν στις εταιρίες MELKO (Κρητικά Μακαρόνια) του Σπύρου Κωστάκη στις Γκαγκάλες και την εταιρία του Ευάγγελου Μπαμιεδάκη, που θα εξάγει παστέλι και μαντολάτα
Τη ρώσικη αποστολή συνόδευσε στη Δυτική Κρήτη η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, η οποία την Κυριακή ξενάγησε τους Ρώσους επιχειρηματίες και σ' επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Σήμερα στα Χανιά η αποστολή συναντήθηκε και με τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας, Απόστολο Βουλγαράκη.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εξέλιξη των επαφών μεταξύ Ρώσων και Κρητικών επιχειρηματιών, οι οποίες επιτεύχθηκαν με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας. Η Περιφέρεια- είπε - με όπλο την εξωστρέφεια θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για το «ξεκλείδωμα» των ξένων αγορών και την ενδυνάμωση των παραδοσιακών, συνεργαζόμενη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το καλό του νησιού. Σύμφωνα με τον ίδιο το πάντρεμα του πρωτογενούς με τον τουριστικό τομέα, είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας και η ευόδωση αυτού του γάμου θα γεννήσει πολλά οφέλη για την Κρήτη.
Από την πλευρά της η κ. Βρέντζου, παρά την κόπωση από τη διοργάνωση των συναντήσεων και της έκθεσης των Κρητικών προϊόντων, αλλά και το οδοιπορικό στις επιχειρήσεις της Κρήτης, δήλωσε συγκινημένη τόσο για την υπογραφή των συμβολαίων όσο και για το ευνοϊκό κλίμα που δημιουργήθηκε για την υπογραφή και νέων συμφωνιών, που θα φέρουν ακόμα περισσότερα Κρητικά προϊόντα στα ράφια της Ρωσίας, δίνοντας ώθηση στις Κρητικές εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.