Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσκληση του Δ.Δίου-Ολύμπου στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο




ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΑΒΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Δ.Δίου-Ολύμπου αποφάσισε την Πέμπτη 20/9 κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του, να προσκαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο να έρθει και να παραστεί σε εκδηλώσεις του δήμου. Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Επίσης, στάλθηκε και επιστολή – πρόσκληση προς τον κ. Αναστάσιο, η οποία έχει ως εξής: 
«Μακαριότατε, 
Με την παρούσα επιστολή ως Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και μεταφέροντας τη διακαή επιθυμία των δημοτών μου θα ήθελα να σας προσκαλέσω να λαμπρύνετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του Ολύμπου το 1878, εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν περί τα μέσα Φεβρουαρίου 2013. 
Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν λόγω υποχρεώσεών σα, θα μπορούσατε να παραστείτε σε κάποια από τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κατάκτηση των κορυφών του μυθικού Ολύμπου, στη σκιά του οποίου αναπαύεται το γραφικό Λιτόχωρο, η έδρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου. 

Γνωρίζουμε τις δράσεις, τους αγώνες σας για την Εκκλησία μας και την παραμυθία σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Ο πάντα μειλίχιος λόγος σας συγκινεί, εμπνέει, φωτίζει και δημιουργεί ελπίδες. Κυρίως όμως το ήθος σας και η ταπεινοφροσύνη σας είναι χαρακτηριστικά που για εμάς τους πιστούς συνθέτουν το πρότυπο του ευσχήμονος Ιεράρχη. 

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών μου να σας ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη του Δήμου μας. Ευελπιστούμε ότι θα χωρέσουμε κι εμείς κάπου στο βεβαρημένο πρόγραμμά σας. Η παρουσία σας θα είναι για εμάς τιμή και πηγή ανέκφραστης χαράς. 

Μετ’ ευλαβείας και τιμής

Γιώργος Παπαθανασίου
Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.