Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η τέχνη αντιστέκεται στην κρίση


ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΤΙΝΑΣ ΛΙΟΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ





Η τέχνη αντιστέκεται στην κρίση

Σε μια περίοδο όπου τα κοσμήματα   -κυρίως τα βιομηχανοποιημένα που διατίθενται σε καταστήματα- έχουν, λόγω οικονομικής κρίσης, σημαντικά λιγότερη κίνηση ως προς την αγορά και την πώληση και φυσικά μια ανάλογη πτώση στην αξία, η Ματίνα Λιόντα, δημιουργός πολύχρωμων χειροποίητων κοσμημάτων, τόλμησε και παρουσίασε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση στο Λιτόχωρο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 6 Αυγούστου και το κλείσιμο της παρουσίασης στις 15 Αυγούστου, σε χώρο που ο δήμος Δίου-Ολύμπου φιλοξενεί, τουλάχιστον προς το παρόν, τέτοιου είδους καλλιτεχνικές προσπάθειες. Ήταν μια προσπάθεια που δεν διαφημίστηκε ή, καλύτερα, ελάχιστα προβλήθηκε, κι όμως είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου και του Λιτοχώρου.
Την έκθεση επισκέφθηκαν παράγοντες και κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες, που είδαν και θαύμασαν τα παρουσιαζόμενα έργα τέχνης, που συγχάρηκαν τη Ματίνα Λιόντα για τα έργα της ενώ κάποιοι από αυτούς βρήκαν και την ευκαιρία για να συζητήσουν με τη δημιουργό των κοσμημάτων για την κατασκευή και διάθεση αυτών των τεχνημάτων, αλλά όχι μόνο.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την προέτρεψαν να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια όχι μόνο της δημιουργίας αλλά και της έκθεσης. Και η δημιουργός ανακοίνωσε ότι το 2013 θα επιχειρήσει μια ακόμη καλύτερη παρουσία, εφόσον βέβαια βρεθεί και ένας καταλληλότερος χώρος για να φιλοξενήσει τα κοσμήματά της.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοτική αίθουσα που προσωρινά φιλοξένησε την έκθεση, είναι λειτουργικό κομμάτι του δημαρχείου. Αναμένεται δε, προσεχώς, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολεοδομικής υπηρεσίας του Δ.Δίου-Ολύμπου για εξυπηρέτηση πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.