Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μελετάται η καταβολή επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης με κριτήρια


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ



Απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο Κ.Κουκοδήμος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών μετά από ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης αναφέρει τα εξής:
 « Στον εκτελούμενο προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί πίστωση για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Ωστόσο, πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το 80% του ισχύοντος συντελεστή ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, είναι να υπάρξει έγκαιρα μέριμνα ώστε να καταβληθεί ανάλογο ποσό στους δικαιούχους μέσα από διαδικασίες που θα βασίζονται σε γεωγραφικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Επιπρόσθετα σας πληροφορούμε ότι στο μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2015 έχει προβλεφθεί πίστωση ύψους 120 εκ. ευρώ για το έτος 2013 και 300 εκ. ευρώ για τα έτη 2014-2015

Επιπλέον σας πληροφορούμε πως με τις διατάξεις τη παρ. 8(β), του άρθρου 36 του ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α’), προβλέπεται η παροχή επιδόματος θέρμανσης με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Θέματα που αφορούν στους δικαιούχους και στη διαδικασία για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης μελετώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Υπουργός Οικονομικών
Ι. Στουρνάρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.