Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

«Μεταμόρφωση …στο κύμα» -> ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ






«Μεταμόρφωση   …στο κύμα»



Όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο λιμάνι του Πλαταμώνα



 Όμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 5 & 6 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ. στον Πλαταμώνα στα πλαίσια της Τοπικής Πανήγυρης του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα διοργάνωσε με επιτυχία την καθιερωμένη πλέον θερινή εκδήλωση ,«Μεταμόρφωση …στο κύμα» ,με κύριο στόχο του την προβολή του τόπου και την ανάδειξη των παραδόσεών του.

 Οι εκδηλώσεις ήταν διήμερες και το πρόγραμμα περιελάμβανε:
Κυριακή 5 Αυγούστου: Παρέλαση στον παραλιακό δρόμο του χωριού και παρουσίαση όμορφων παραδοσιακών χορών από το τμήμα Γυναικών & το τμήμα Νέων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα και από αξιόλογα χορευτικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα έλαβαν μέρος: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού Λάρισας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Εφέσου, «Το Στουπί», και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας, «Υψηλάντης».
Δευτέρα 6 Αυγούστου: Ποικίλο μουσικό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία Ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα με τη συνοδεία της νεοσύστατης μαθητικής ορχήστρας που συγκίνησε ιδιαίτερα. Επίσης,  πρόγραμμα από μουσικά σύνολα της ευρύτερης περιοχής όπως: το τμήμα Καντάδας της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Εφέσου, «Το Στουπί». 
Αναμνηστικά της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική προβλήτα του λιμανιού ήταν κατάμεστη και τις δύο φεγγαρόλουστες βραδιές.  
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο ίδιος ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Παπαθανασίου Γεώργιος , και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι .
Το Δ.Σ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα αισθάνεται υποχρεωμένο να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες: στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα, κ. Δανιήλ Σπανόπουλο για την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή του τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδηλώσης και όλους τους επαγγελματίες της περιοχής που στάθηκαν δίπλα μας οι μόνοι αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε για να έχουμε τούτη την επιτυχημένη εκδήλωση. Ευχαριστούμε, επίσης, τα συγκροτήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις. Κυρίως, όμως, όλο τον κόσμο που με την αθρόα συμμετοχή του, τον ενθουσιασμό του και το ζεστό του χειροκρότημα έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση και κίνητρο σε εμάς να συνεχίσουμε την προσπάθεια τα επόμενα χρόνια. Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η παράδοση αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και προόδου ενός λαού.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα ευχαριστεί θερμά τους              κ. Γιάννη και κ. Βούλα Αντωνοπούλου για την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε με το ποσό των 500 (πεντακοσίων) Ευρώ για τη χορωδία Ενηλίκων και τη νεοσύστατη μαθητική μας ορχήστρα.
 Συνοδεύτηκαν από κάρτα που έγραφε: 
«Τα συγχαρητήριά μου προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα. Ένα συμβολικό δώρο, προς ένδειξη συμπαράστασης για το εξαιρετικό έργο που επιτελείται για τον τόπο μας.     
                                                                Με εκτίμηση
            Γιάννης και Βούλα Αντωνοπούλου»  
Το εκλεκτό ζεύγος δήλωσαν ότι απ’ όλες τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού πιο πολύ τους συγκίνησε η μικτή χορωδία Ενηλίκων μας που συνοδευόταν απ’ τη νεοσύστατη παιδική μας ορχήστρα. Ευχόμαστε το γενναίο δώρο – παράδειγμά τους στους δύσκολους καιρούς να βρει κι άλλους μιμητές.  

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.