Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ανοιχτή Επιστολή του Νίκου Κουκουτάτσιου στους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Δίου Ολύμπου

Νίκος Κουκουτάτσιος                        ΠΡΟΣ                                                                                                    Δουμπιώτη 21                                     Τους Δημοτικούς Συμβούλους 
Λιτόχωρο 1-8-1012.                           Δήμου Δίου Ολύμπου
Ανοιχτή Επιστολή 

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.


Με την αριθ. 232/2011 απόφαση σας, που πάρθηκε στις 23-11-2011, αποφασίσατε κατά πλειοψηφία εκτός των άλλων νομίμων ανταποδοτικών τελών, και την επιβολή τέλους βιολογικού καθαρισμού για το έτος 2012, χωρίς ενδεχομένως να έχετε αντιληφθεί την μη σύννομη επιβολή αυτού του τέλους. Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος και σήμερα από 24-9-1958 Β. Δ/τος, Περί των εσόδων των Δήμων και κοινοτήτων,, και παρά την λεπτομερή και κατατοπιστική εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου, ότι τα ανταποδοτικά τέλη πρέπει να καλύπτουν μόνο τις δαπάνες των αντιστοίχων υπηρεσιών, για τις οποίες επιβλήθηκαν, και να μην υπερβαίνουν κατά τις σαφείς διατάξεις παλαιοτέρων νόμων το 10 ο/ο πλέον των δαπανών που έχουν καταγραφεί και διαπιστωθεί το προηγούμενο οικονομικό έτος. Τα ανταποδοτικά τέλη κατά πάγια νομική και ηθική πρακτική εισπράττονται δεδουλευμένα.
Η επιβολή τέλους βιολογικού καθαρισμού για το έτος 2012, είναι προδήλως παράνομη και Θα πρέπει πάραυτα να ανακληθεί η σχετική απόφαση. Ακόμα και να λειτουργήσει ο Βωλογικός εντός του τρέχοντος έτους, η επιβολή του σχετικού τέλους σύμφωνα με το νόμο πρέπει να επιβληθεί τον επόμενο χρόνο. Εγώ ως δημότης του Καλλικρατικού μορφώματος που λέγεται Δήμος και έχει διαλύσει την πραγματική Τ. Α. . που είμαι χρεωμένος με τρεις παροχές νερού, αρνούμαι να πληρώσω ανταποδοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν μου έχουν προσφερθεί. Η δικαιολογία της δημοτικής αρχής ότι ο Δήμος έχει οικονομικές δυσκολίες είναι το ολιγότερο ατυχής διότι ο τέως Δήμος Λιτοχώρου έχει λαμβάνειν με τους  επιεικέστερους υπολογισμούς πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό δημόσιο και την ΕΡΓΟΣΕ από τις δημοτικές εκτάσεις που καταλαμβάνουν η νέα σιδηροδρομική γραμμή και ο δεύτερος κλάδος του εθνικού δρόμου. Και τα ποσά αυτά υπολογίζονται με τιμές 1996.
Για την μη είσπραξη αυτών των δημοτικών ζωντανών χρηματικών απαιτήσεων και την μη αποδοχή των ενοικίων από τον δημοτικό ξενώνα του εξωκλησιού Αγίου Ιωάννη που είναι δημοτική περιουσία σύμφωνα με το νόμο 2074/1920 και το καταστατικό λειτουργίας της Ελληνικής κοινότητας Λιτοχώρου, θα επανέλθω πολύ γρήγορα όπως και για πολλές άλλες ολιγωρίες της πρώην και νύν δημοτικής αρχής.

Μετά πλείστης τιμής και εκτίμησης.
Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.