Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου η έκθεση ζωγραφικής της Μάγδας Μαδεμλή στο Λιτόχωρο.


Συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου η έκθεση ζωγραφικής της Μάγδας Μαδεμλή που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Λιτοχώρου ,δίπλα στο Ναυτικό Μουσείο.










 Η Μάγδα Μαδεμλή γεννήθηκε στον Άγιο Χριστόφορο Σερρών. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Μαθήτευσε κοντά στον ζωγράφο και σύζυγό της Κ. Παλιάν. Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Πολυεργαστήρι»(1980-1998).

Από το 1989 εργάζεται στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση.
Διδάχθηκε επίσης τεχνικές κολλάζ από τον Άγγλο καλλιτέχνη Bryan Edmonson σε κύκλους μαθημάτων με θέμα «Τέχνη και Περιβάλλον».(1999-2001). Τεχνικές που εφάρμοσε συστηματικά με ομάδες μαθητών σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και επηρέασαν την δουλειά της.
Μελέτησε και πειραματίστηκε με τεχνικές της αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής τέχνης αλλά και με  σύγχρονες τεχνικές όπως μονοτυπίες, κολλάζ, ζωγραφικές κατασκευές. Χρησιμοποιεί υλικά όπως ακουαρέλα, σκόνες κόλλα, ακρυλικά. Θεματική της η φύση και ο άνθρωπος.
Συμμετείχε σε έκθεση-διαγωνισμό με τίτλο «Παράλληλοι Δρόμοι», που οργάνωσε ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας) 2011-2012,και τιμήθηκε με έπαινο στη ζωγραφική(2011).
Συμμετείχε σε 27 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε όλη την Ελλάδα(1980 – 2012).
  Φωτογραφίκό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης και από έργα που εκτίθενται.                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.