Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Νέα γραφεία για τους Νέους Αγρότες.





Στα εγκαίνια των νέων γραφείων για τους νέους αγρότες στο Παλαιό Κεραμίδι προσκαλεί η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας, την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, στις 9μμ, στο παλαιό Δημαρχείο.
Τις τελευταίες λεπτομέρειες, εν μέσω της έντασης των θερινών αγροτικών εργασιών, καθόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑ Πιερίας την Δευτέρα (χθές), για τα εγκαίνια των νέων γραφείων, από όπου θα στηριχθεί η τελική προσπάθεια προετοιμασίας του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, που εφέτος ανατέθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στις Νέες και Νέους Αγρότες της Πιερίας, και θα γίνει 6-9 Σεπ 2012, στο Ελατοχώρι, με θέμα «Νέες μορφές συνεργασίας στην ύπαιθρο».
Η ΕΝΑ Πιερίας είναι μία από τις νεότερες Ενώσεις Νέων Αγροτών με «ιστορία» μόλις από τον Μάρτιο 2011, όταν στις 29/3/2011 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση νέων αγροτών με πρωτοβουλία της κας Κ. Παπούλια στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ράχης με την υποστήριξη του Συνεταιρισμού Ράχης και του κ. Δ. Ντούρου.
Οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες αγκάλιασαν γρήγορα την νέα ευκαιρία συναντήσεων, συζητήσεων, ανταλλαγής εμπειριών και με πολλές ενημερώσεις και συναντήσεις υπογράφθηκε το καταστατικό στο Πλατανόδασος και δημιουργήθηκε η θεσμική Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση «ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ».
Πολύ γρήγορα έγινε γνωστή η δράση της ομάδας των Νέων Αγροτών Πιερίας στην Ελλάδα και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών τον Νοε 2011 μετά από μια καταπληκτική παρουσίαση διεκδίκησης του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών το ανέθεσε στην ΕΝΑ Πιερίας.
Η εναγώνια πολύμηνη αναζήτηση «στέγης» είχε θετική κατάληξη με την αποδοχή του αιτήματος από τον Δήμο Κατερίνης, και έτσι η ΕΝΑ Πιερίας προσκαλεί όλους στην νέα φιλόξενη βάση των εξορμήσεών της, στο παλαιό Δημαρχείο στο Παλαιό Κεραμίδι, με πρώτο στόχο την επιτυχία της φιλοξενίας του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών.
Κάθε Δευτέρα βράδυ προγραμματίζονται συναντήσεις και ήδη έγινε η πρώτη την Δευτέρα, 2/7/2012, για την προετοιμασία των εγκαινίων που θα γίνουν την Δευτέρα, 9 Ιουλ 2012, στις 9μμ., ενώ θα μπορούσε να γίνει και μια συζήτηση για την ανάγκη επιστροφής στις γνωστές ντόπιες ποικιλίες δενδρωδών καλλιεργειών, αντί για τις αμφιλεγόμενες χωρίς επαρκή έρευνα «καινοτόμες» πολλά υποσχόμενες «ευκαιρίες» στον αγροτικό τομέα.
Την Δευτέρα, 9 Ιουλ 2012, στις 9 μμ, στα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας στο Παλαιό Κεραμίδι Δήμου Κατερίνης προσκαλούνται όλοι για την συμμετοχή στην έναρξη μιας νέας προσπάθειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.