Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ: Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ’ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ.



Δεν πρόφτασε να ξανά καθίσει στην έδρα του ο αθωωθείς από λύπηση του δικαστηρίου τοπάρχης της Νότιας Πιερίας, και άρχισε να απεμπολεί με προκλητικό τρόπο τα συμφέροντα των κατοίκων του Λιτοχώρου, και προπαντός να υπονομεύει την υγεία τους και το  ήδη βεβαρημένο φυσικό περιβάλλον της περιοχής με το να δεχθεί τα επικίνδυνα απόβλητα άλλων περιοχών στον πυθμένα του αμορυχείου.
Δεν τον πτοεί η ήδη προχωρημένη μόλυνση των υπογείων υδάτων και των παραλιών του Λιτοχώρου και της ευρύτερης περιοχής, από τα αστικά λύματα, ούτε τα βαριά πρόστιμα που έχει δεχθεί ο τέως Δήμος Λιτοχώρου, για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση των δικτύων συλλογής αυτών των λυμάτων και του βιολογικού καθαρισμού.
Δεν γνωρίζουμε έναντι ποιου ανταλλάγματος θέλει να φέρει στον τόπο μας, την ταξική πανούκλα των μεταχειρισμένων μπαταριών, και να αποθέσει χιλιάδες τόνους μολυσμένου εδάφους εν ήδη χωματερής στον τόπο μας. Και ούτε ξέρουμε πόσες άλλες ύποπτες συμφωνίες απεργάζεται για να εξυπηρετήσει ύποπτα συμφέροντα..
Οι ισχυρισμοί του ότι τάχα τα υλικά αυτά δεν είναι επικίνδυνα, μας θυμίζουν τα καμώματα του, για τα επικίνδυνα βλήματα του απεμπλουτισμένου ουρανίου που σφυροκοπούσαν το πεδίο βολής το 1999 παραμονές της Ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην τότε Γιουγκοσλαβία.
Και να αφήσει τα νταηλίκια σε βάρος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του ‘δεσποτάτου,, του, γιατί δεν θα του βγουν σε καλό. Να σταματήσει επιτέλους να προκαλεί και τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, και την κοινή γνώμη, όπως έκανε στο παρελθόν. Δεν θα ξαναβρεθεί δικαστής για να του ξαναπεί. “Κύριε Παπαθανασίου, το δικαστήριο δεν έχει πεισθεί ότι είστε αθώας. Ούτε οι συμπατριώτες σας που παρακολουθούν η δίκη έχουν πεισθεί ότι είστε αθώος.
Όμως εμείς παρά τη πρόταση του εισαγγελέα θα σε απαλλάξουμε για να σου δώσουμε τη ευκαιρία να γίνεις σωστός άνθρωπος.
Να σταματήσεις να διαχειρίζεσαι το δημοτικό χρήμα σαν να είναι δικό σου, και προπαντός να μην αποφασίζεις και να ενεργείς μόνος σου, χωρίς αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων . Αυτά είπε στον κατηγορούμενο Παπαθανασίου η πρόεδρος του δικαστηρίου πριν αναγγείλει την απαλλαγή του. Ο Γιώργος όμως είναι σαν το γνωστό αγρίμι εξακολουθεί να προκαλεί και να απειλεί ο λύκος  κι’ αν εγέρασε κι’ άσπρισε το μαλλί του μήτε η γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του.

Λιτόχωρο 3 Ιουλίου 2012.
Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.