Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η θυσία της Ιφιγένειας θα αποδειχθεί αυτοκτονία της Ευρωζώνης.


Η Ελλάδα ξέρει πάρα πολύ καλά πόσο κρίσιμο είναι το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, των διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά της και την κάνουν ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Θα κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά όλα όσα πρέπει.

» Δεν αρκούν όμως αυτά. Πρέπει να μας βοηθήσουν τώρα οι εταίροι μας κατανοώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Εάν υπάρχουν κάποιοι -και φοβούμαι πως δυστυχώς υπάρχουν- που πιστεύουν ότι πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα ως Ιφιγένεια για να πνεύσει μετά ούριος άνεμος στα πανιά της Ευρωζώνης, κάνουν πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί η θυσία της Ιφιγένειας θα αποδειχθεί αυτοκτονία της Ευρωζώνης.

» Δεν είμαστε όμως μόνοι εμείς στη χώρα. Υπάρχει και η Αντιπολίτευση, που δυστυχώς ποντάρει στην καταστροφή και το αδιέξοδο. Η Αντιπολίτευση έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Έχει τη δική της εντολή από τον ελληνικό λαό. Κι ένα συντριπτικά μεγάλο μέρος των πολιτών που προτίμησαν εκλογικά κόμματα της σημερινής Αντιπολίτευσης, θέλουν την Ελλάδα με ασφάλεια μέσα στο ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει και να παρερμηνεύσει τη βούληση και την εντολή των πολιτών.

» Ούτε οριζόντια μέτρα θα υπάρξουν, ούτε πρόσθετα μέτρα για το 2012, πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού. Και γι’ αυτό επιμένουμε στην ανάγκη να συμφωνήσουμε στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Γιατί πρέπει και ο προϋπολογισμός του 2012 να κλείσει με έναν τρόπο, ο οποίος να είναι κοινά αποδεκτός. Και ο προϋπολογισμός του 2013 πρέπει να καταρτιστεί με έναν τρόπο που θα είναι κοινά αποδεκτός.

Δεν είναι δυνατόν συνεχώς να έχουμε μία αμφισβήτηση για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει πράγματι στην Ευρωζώνη.

Η Αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση, πρώτον, να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση και, δεύτερον, να συμβάλλει στην κινητοποίηση όλων των εθνικών παραγωγικών δυνάμεων, προκειμένου να υπερβούμε οριστικά την κρίση.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου,  μετά τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών και δείτε το σχετικό βίντεο.


Επισκεφθείτε τη σελίδα anasistasipasok.gr και πάρτε μέρος στις συζητήσεις μας.

Η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.