Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Προς τιμήν τού αείμνηστου Μιχάλη Λαλούμη έγιναν οι αγώνες στίβου «23α Ολύμπια» 2012

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ»
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ




Έναν χρόνο περίπου μετά τον αδόκητο θάνατο του τ. προέδρου τού δημοτικού συμβουλίου και τ. προέδρου τής ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας Μιχάλη Λαλούμη, ο γυμναστικός αγωνιστικός σύλλογος (ΓΑΣ) Ενιπέας Λιτοχώρου διοργάνωσε τα «23α Ολύμπια» αγώνες στίβου προς τιμήν τού εκλιπόντος. 
Οι αγώνες, που αποτέλεσαν αξιολόγηση για τις κατηγορίες παμπαίδων – παγκορασίδων Α’ και Β’, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Ιουλίου σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας και τον δήμο Δίου Ολύμπου. 
Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας ΠΠ/ΠΚ Α (γεννημένοι το 1999-2000), ΠΠ/ΠΚ Β (γεννημένοι το 1997-1998) και ΠΠ Β μίνι και ΠΚ Β μίνι (γεννημένοι το 2001-2002). 
Κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ενιπέας Κωνσταντίνος Κουντουριώτης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου κ.ά. αναφέρθηκαν στην προσφορά τού Μιχάλη Λαλούμη, ιδιαίτερα δε αναφέρθηκαν στην πολύχρονη προσφορά του στον αθλητισμό στίβου. 
Ο κ. Παπαθανασίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσωπικότητα του Μιχάλη Λαλούμη αλλά και στην προσφορά του στα κοινά αφού η τοπική κοινωνία τον ανέδειξε δημοτικό σύμβουλο ενώ οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν πρόεδρο του πρώτου δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου. 
Όπως είπε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, ο εκλιπών υπήρξε ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, ένας ηπίων τόνων άνθρωπος, με σπάνια χαρακτηριστικά, πάντοτε με το χαμόγελο και τον καλό λόγο στα χείλη, με ήθος αξιοζήλευτο. 
Πρόσθεσε δε ότι όλα αυτά τα στοιχεία λείπουν βασικά από την εποχή μας, γι αυτό και είναι ανάγκη να μνημονεύονται, να αναδεικνύονται και να είναι άξια μίμησης από τους πολίτες, πόσο μάλλον από εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.