Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η WIND Running Team στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας


Η WIND Running Team στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας
H ομάδα δρομέων της WIND στον κορυφαίο αγώνα Olympus Marathon 2012








Αθήνα 27 Ιουνίου 2012. Η WIND Running Team, η ομάδα που αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες και φίλους της WIND και όπως ανέδειξε ο ΣΕΓΑΣ, 1η νικήτρια ομάδα στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10 χλμ του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 2011, έλαβε μέρος στον 9ο Olympus Marathon 2012, τον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος.

Μετά από αρκετούς μήνες σκληρής προετοιμασίας, την Κυριακή 24/6/2012 οι Λουκάς Χρήστου και Χάρης Τσέβης, εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πληροφορικής της WIND, βρέθηκαν στην αφετηρία του δημοφιλούς αγώνα, ενός απαιτητικού Μαραθώνιου βουνού που διεξάγεται στα πανέμορφα μονοπάτια του Ολύμπου.

517 αθλητές, εκ των οποίων οι 85 από το εξωτερικό, ξεκίνησαν στις 06:05 από τον αρχαιολογικό χώρο στο Λιτόχωρο, όπου μετά από ένα συνεχόμενο ανέβασμα 21χλμ με έντονες κλίσεις, οι αθλητές βγήκαν στο οροπέδιο για να περάσουν από τον "Θρόνο του Δία" σε υψόμετρο 2780 μέτρων. Στη συνέχεια οι αθλητές ξεκίνησαν την κατάβαση, η οποία μετά από περίπου 9χλμ. τους οδήγησε στο καταπληκτικής ομορφιάς φαράγγι του Ενιπέα. Μετά από 14χλμ. διάσχισης του καταπράσινου φαραγγιού και συνεχόμενα περάσματα από το ποτάμι και τις πηγές, οι αθλητές τερμάτισαν στο Λιτόχωρο. Η συνολική απόσταση του αγώνα είναι 44χλμ. με τη συνολική υψομετρική διαφορά να αγγίζει τα +3.300 μέτρα.

O συναγωνισμός στον 9ο Olympus Marathon ήταν και φέτος υψηλός, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, καθώς ο αγώνας φιλοξένησε τους περσινούς νικητές και νικήτριες και σχεδόν το σύνολο της αφρόκρεμας του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος. Ωστόσο, η ιδιαίτερα ζεστή και με υψηλή υγρασία ημέρα δεν επέτρεψε στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις και δοκίμασε στο έπακρο τις αντοχές τους. Από τους 517 αθλητές τερμάτισαν στο όριο των 10 ωρών 396 συμμετέχοντες, ενώ η υψηλή θερμοκρασία ανέβασε τη μέση επίδοση στις 8.17 ώρες.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση: http://www.olympus-marathon.com

-ΤΕΛΟΣ-

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χριστίνα Κοραή

Γραφείο Τύπου WIND Ελλάς

 

Επισκεφθείτε επίσης το NewsRoom στο www.wind.com.gr, τη σελίδα μας www.facebook.com/windhellas & ακολουθήστε μας στο http://twitter.com/windhellas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.