Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΑΡΘΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΗΜΑ


 ΑΡΘΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΗΜΑ

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ  ΤΟΝ Κ. ΣΟΙΜΠΛΕ………….. Η Ευρώπη είναι μια ζώνη οικονομικών εργαλείων, που επιτρέπει σε τράπεζες και πολυεθνικές να λειτουργούν με την εγγύηση του επιτυχημένου Γερμανικού μοντέλου, εις βάρος τόσο της υπόλοιπης Ευρώπης όσο και του ίδιου του Γερμανικού λαού.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μέρκελ, δεν εξυπηρετούν κανέναν πέραν της Γερμανικής τραπεζικής ελίτ.
Η γραμμή της Ελλάδας σε αυτό το παιχνίδι, έπρεπε να είναι διαφορετική ευθύς εξ’ αρχής της υπογραφής σαφώς του πρώτου μνημονίου, αλλά και τις συνέχειας του δευτέρου,  ειδικά και μετά το  βάφτισμα των Ευρωπαίων (φίλων και εταίρων)  ως “τεμπέληδες Έλληνες .  Αν κανείς αναλύσει το δόγμα της υποταγής που πρεσβεύουν οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Φινλανδοί και άλλοι, ουσιαστικά θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάς, εφόσον στερείται σημαντικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και βιομηχανίας, είναι καταδικασμένη και επιβάλλεται να μείνει εσαεί το "γκαρσόνι της Ευρώπης".
Αν δεν υπήρχε η κρίση προφανώς ουδείς θα ασχολείτο με το χαοτικό κράτος, τα σκανδαλώδη επιδόματα κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, τις απάτες με τα έργα, τη διαφθορά, τις μίζες, τις "τρύπες" του προϋπολογισμού και τα κάθε λογής ρουσφέτια .
Η λογική μνημόνιο - αντιμνημόνιο και οι σημαντικές και απότομες αλλαγές δεν μας άφησαν, ως χώρα συνολικά, να προσεγγίσουμε το πραγματικό πρόβλημα.  Από το 2009 και μετά η ελληνική κυβέρνηση “κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να συνδυάσει την κατασκευασμένη με τεχνητά μέσα αδυναμία δημόσιου δανεισμού με τις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος και όλα μαζί με κάθε πτυχή της ελληνικής πραγματικότητας ως αντάλλαγμα για τα πακέτα δανεισμού. Επομένως εύλογα αναρωτιέται κανείς “τώρα τί θα κάνουμε”!
Ο ελληνικός λαός σας το λέω να το θυμάστε, δεν μπορεί στην παρούσα φάση να περιμένει κάτω από την ευρωζώνη και  αυτό δεν είναι επιλογή του, είναι αποτέλεσμα  των επιλόγων της μέχρι τώρα εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής.
Η ανάγκη των Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα και να δημιουργήσει τη δημοσιονομική Ένωση που θα περιλαμβάνει και την κοινή έκδοση ομολόγων, για να πληρωθούν τα χρέη και να σώσει το ευρώ…   Είναι πιστέψετε και η μόνη λύση έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Όλοι πειραματίσθηκαν εις βάρος μας, διαπιστώθηκε η τεράστια ευθύνη των Ευρωπαίων που έναντι της κατάντιας της Χώρας, η οποία φυσικά προήλθε και κάτω από την ανοχή των πολιτικών μας , που αποδεδειγμένα ΠΛΕΟΝ ήταν μικρότεροι των περιστάσεων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.