Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ΑΠΕ μετατοπίζεται στη Ρουμανία



Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της MORE Green Energy στη 2η μεγαλύτερη έκθεση για φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη, Solar EXPO, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βερόνα της Ιταλίας.

Με την αγορά της Ιταλίας να «κλείνει» το επόμενο χρονικό διάστημα, τους Ισπανούς παραγωγούς ενέργειας στα δικαστήρια με την κυβέρνησή τους, προβλήματα σε Γερμανία και άλλες αναπτυγμένες χώρες, την κατάσταση της Ελλάδας κλπ, το διεθνές ενδιαφέρον μετατοπίζεται σε νέες αγορές. Η Ρουμανία αποτελεί μία από τις προτεραιότητές τους, μιας και η χώρα εφαρμόζει πρώτη στην Ευρώπη τον νέο τρόπο ενισχύσεων για την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, εκτελώντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με 2 MW εγκατεστημένη ισχύ ως σήμερα και συντηρητικές εκτιμήσεις για 300 MW τα επόμενα δύο χρόνια, η Ρουμανία αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην έκθεση. Η MORE Green Energy συναντήθηκε με περίσσοτερους από 40 σοβαρούς επενδυτές (7 εκ των οποίων Έλληνες), καθώς και μεγάλες εταιρίες του κλάδου με τις οποίες υπέγραψε συμφωνίες εκπροσώπησης για τη Ρουμανική αγορά.

Η εταιρία διαθέτει ένα προσεκτικά επιλεγμένο χαρτοφυλάκιο με:
  • 300+ MW φωτοβολταϊκών έργων
  • 1.000+ MW αιολικών έργων
  • 60 MW υδροηλεκτρικών έργων και βιομάζας
  • Άδειες για μικρά έργα φωτοβολταϊκών σε βιομηχανικές στέγες

Η More Green Energy είναι η μεγαλύτερη εταιρία Ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στη Ρουμανική αγορά, καλύπτοντας τόσο το κομμάτι της ανεύρεσης σωστών έργων, όσο και μία σειρά από άλλες υπηρεσίες και προϊόντα για ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.