Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΔΡΑΧΜΗΣ?

Α. Θεοπεφτάτου


"..Και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;.."

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ.

3 σχόλια :

  1. παρακατω.. τι θα παθουμε? και εξηγησε μας κι εσυ που το αναρτησες γιατι το αναρτησες? οπως εξηγησε μας τι παθαινουμε τωρα που πληρωνουμε σε ευρω.. αλλιως οτι τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτήστε τους γείτονες Βούλγαρους τι πάθανε με το λέβα το 1996 όταν ανέβηκαν για λίγο ξανά οι Κουμουνιστές στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις γίνει η αλλαγή του νομίσματος, όλοι θα αναμένουν υποτίμηση. Όλοι θα τρέξουν στις τράπεζες και φύσικά η κυβέρνηση θα μπλοκάρει τις αναλήψεις.
    Στη συνέχεια αφού η εμπιστοσύνη που είναι το Α και το Ω θα έχει χαθεί, οι μισές συναλλαγές θα γίνονται με τα κρυμμένα ευρώ, ενώ οι τιμές σε νέες δραχμές θα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
    Θα θυμηθούμε αυτό που βλέπαμε μικροί στις ελληνικες ταινίες του 50, που όποιος ήθελε συναλλαγές με αξιόπιστο νόμισμα θα χρησιμοποιούν τη λιρα ή το ευρώ.
    Οι τιμές θα ανέβουν τουλάχιστον επί δύο ή επι τρία τον πρώτο χρόνο, ενώ οι ονομαστικοί μισθοί θα ανέβουν 20 ή τριάντα τοις εκατό.
    Οπότε η φτωχοποιηση θα επέλθει ραγδαία, πολύ πιο ραγδαία από ότι ήρθε τα 2 χρόνια του μνημονίου.
    και όσοι νομίζουν ότι θα πάμε στη δραχμή του 99, λέω ότι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Η δραχμη του 99 είχε προσδοκία για κάτι καλύτερο. Η δραχμή του 2012-2013 θα δημιουργηθεί με μόνο στόχο την υποτίμηση, η οποία θα λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.