Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συγγραφέα του βιβλίου «Όλυμπος: Κείμενα και Εικόνες Δύο Αιώνων», κ. Σάκη Κουρουζίδη , για την άμεση ανταπόκρισή του να χορηγήσει εντελώς δωρεάν και ανιδιοτελώς αντίτυπα του βιβλίου στην αγγλική γλώσσα ώστε το Επιμελητήριο Πιερίας να τα προσφέρει στους Πρεσβευτές ξένων χωρών που υποδέχεται αυτές τις ημέρες. Του αξίζουν για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια για τη συγγραφή ενός τέτοιου πολύτιμου συγγράμματος για τον Όλυμπο, που τιμά όχι μόνο την Πιερία αλλά και όλη την Ελλάδα. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στους οποίους μπορούμε να στηριζόμαστε γιατί αγαπούν τον τόπο μας και ανιδιοτελώς παρέχουν τη βοήθειά τους χωρίς να αποζητούν κανένα οικονομικό όφελος.

Η καλαίσθητη αυτή έκδοση υλοποιήθηκε επί θητείας του κ. Γιώργου Παπαστεργίου με σκοπό να δώσει το στίγμα του Ολύμπου ως παγκόσμιου μνημείου της φύσης, ώστε να δωρίζεται σε προσωπικότητες που επισκέπτονται την Πιερία αποτελώντας ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής του τόπου μας. Επίσης, τον ευχαριστούμε καθώς επί θητείας του μας παραχώρησε ικανοποιητικό αριθμό αντιτύπων που κάλυψε τις ανάγκες μας μέχρι προσφάτως.

Θα ήθελα, όμως, να εκφράσω τη λύπη μου για τη γραπτή ανταπόκριση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου που αρνήθηκε το αίτημά μας για χορηγία 10 αντιτύπων στην αγγλική γλώσσα. Το επιχείρημά της ήταν «ότι τα αντίτυπα που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καλύπτουν ακριβώς τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις της Αντιπεριφέρειας Πιερίας για το επόμενο χρονικό διάστημα και αφορούν αθλητικές διοργανώσεις, επισκέψεις ξένων αποστολών, εκπροσώπων πρεσβειών και διακρατικών εταίρων κλπ.».

Όμως, σε όλο αυτό το σκηνικό της αναίτιας και πρωτάκουστης άρνησης της κας Μαυρίδου θα ήθελα να προσθέσω την έγκυρη πληροφόρηση ότι, με βάση τη λογική, θα πρέπει να υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός διαθέσιμων αντιτύπων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες αφού μόλις τον Οκτώβριο του 2010 παραλήφθηκαν 1.200 τόμοι στην αγγλική γλώσσα. Πότε λοιπόν διατέθηκαν όλα αυτά τα αντίτυπα; Επίσης, το Επιμελητήριο Πιερίας έχει καθορισμένες και συγκεκριμένες αποστολές ξένων κρατών που υποδέχεται και όχι αόριστες επισκέψεις του μέλλοντος. Συγκεκριμένα, στις 23 Μαΐου υποδεχθήκαμε τον Πρέσβη της Νορβηγίας και στις 6 Ιουνίου μας επισκέπτονται οι Πρεσβείες της Τσεχίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας και Πολωνίας.

Αναρωτιέμαι, τέλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας που επιβάλλεται μεταξύ των φορέων του τόπου μας, πως με τέτοιου είδους πρακτικές θα δώσουμε καλή μαρτυρία έξωθεν διεκδικώντας από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για την Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.