Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κλεομένης Κάκκαλος: Η ψήφος στη Δημοκρατική Συμμαχία είναι θετική ψήφος


Παρουσίαση των υποψήφιων Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πιερία 

ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΚΑΚΚΑΛΟΣ

Ευτυχία Καραγιαννάκη – Σαπίδου


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΒΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΡΜΑΖΗΣ
Κλεομένης Κάκκαλος:
Η ψήφος στη Δημοκρατική Συμμαχία είναι θετική ψήφος

Η Δημοκρατική Συμμαχία στην Πιερία παρουσίασε χθες τους υποψηφίους βουλευτές της σε μια σεμνή εκδήλωση στο κέντρο της Κατερίνης, όπου έδωσαν παρών τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος από όλη το νομό. Την διαδικασία συντόνισε ο υπεύθυνος του τμήματος της νεολαίας του κινήματος στην Πιερία, Κλεομένης Κάκκαλος, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε:
Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Ονομάζομαι Κλεομένης Κάκκαλος.
Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σας στην προσπάθεια να αποδείξουμε ότι υπάρχει πολιτικός λόγος σήμερα.

Ότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί, με την θέληση να τον προάγουν.
Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που πιστεύουν πως η δικαιολογημένη οργή και η αγανάκτηση δεν πρέπει να γίνουν εκδίκηση, αλλα δημιουργία.

Σε έναν νέο μεν χώρο αλλά με στέρεες αντιλήψεις καθ'όλη την διάρκεια της κρίσης που διανύουμε και όχι μόνο όσον αφορούν αυτήν. Να θυμηθούμε, ότι δεν ασχολήθηκε χθες με τις επιδοτήσεις των κομμάτων ή την ΑΟΖ καθώς και άλλα η αρχηγός μας.

Σχεδόν όλοι σας εδώ έχετε κατασταλλάξει και θα ψηφίσετε θετικά την δημοκρατική συμμαχία και όχι οργισμένοι για να τιμωρήσετε κάποιους. Θέλω να είστε βέβαιοι ότι θα ψηφίσουμε σωστά και σοφά. Θα εκμεταλλευτώ δύο λεπτά από τον χρόνο σας για να αναλογιστούμε τις αποφάσεις μας.

Είμαι από αυτήν την γενιά που κληρονομεί χρέη, αλλά μπαταχτσή, δεν θα ανεχτώ να με πουν. Αυτά ειναι για τον κο Κουβέλη, τον κο Καμμένο και την αριστερά. Δεν πρόκειται ως χώρα να προκαλέσω την κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών, του ευρώ και των σχέσεών μου με τα υπόλοιπα κράτη μέλη που μας κρατούν εν ζωή, που θα τα χρειαστούμε στο μέλλον κι ας καίνε κάποιοι τις σημαίες τους. Ας μην ξεχνάμε τι είμαστε μόνοι μας. Το 87% περίπου του ΑΕΠ προέρχεται από την κατανάλωση ενώ μόλις το 3% από τον τουρισμό και 3,5% από την ναυτιλία. Την ίδια μοίρα έχει η γεωργία και η αλιεία καθώς και η παραγωγή τροφίμων και ποτών. Επισήμως αυτήν η χώρα παράγει κατανάλωση, μας λέει η Eurostat. Γιατί τότε δεν μας έσωσε το μνημόνιο όπως έσωσε την Ουγγαρία και την Τουρκία και δεν μας έφερε την δική τους, ονειρική για εμάς, άνθιση στην οικονομία; προσπερνώ το γεγονός ότι βουλευτές που το ψήφισαν δεν το έχουν διαβάσει καν και εστιάζω στα μέτρα που ψήφιζε η κυβέρνηση Παπανδρέου κάθε λίγο και λιγάκι, μέτρα τα οποία ήταν τα ίδια ξανά και ξανά και ποτέ δεν τέθηκαν σε εφαρμογή. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να μας σώσει το μνημόνιο φρόντισαν οι κύριοι να ακυρώσουν τον εαυτό τους.

Μέχρι και η αντιπολίτευση, το νούμερο ένα αντιμνημονιακό κόμμα, «ξαφνικά» ανακάλυψε ότι το μνημόνιο είναι η σωτηρία. Από μνημόσυνο... μνημόνιο. Δεν ήθελε να το ακούσει από την Ντόρα την Μπακογιάννη, ούτε από τα παραδείγματα χωρών στο χείλος της καταστροφής.
Ο ουσιώδης λόγος χάθηκε, τον έκρυψε ο φόβος των μεταναστών και η αυθόρμητη άνοδος των ακροδεξιών λόγω της απαξίας των θεσμών της αστυνόμευσης. Και με τη σειρά της αυτή, τροφοδοτεί τον φόβο του φασισμού. Παραπλανημένος λαός που κοιτάει άκρα δεξιά και άκρα αριστερά. Και πιο... στη μέση; Τα δύο μεγάλα κόμματα, μέχρι χτες τέντωναν το σκοινί της παρούσας κατάστασης και σήμερα σερβίρουν ακόμη μία μερίδα λαϊκισμού. Αλήθεια τι μπορούν να σας πουν οι “ψημένοι, δοκιμασμένοι” βουλευτές των προηγουμένων ετών όταν κάθε μέρα που ξημερώνει τους στέλνουν και διαφορετική γραμμή από το κόμμα;
Εάν δεν κάνουν κάποιο καινούργιο προεκλογικά ασφαλώς.
Αλλά γιατί όλο και χειρότερα;

Το ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του, σε αδυναμία να εφαρμόσουν τα μέτρα που ψήφιζαν, για να διορθώσουν με τον γιο τα χαϊρια του πατέρα, η ΝΔ με έναν αρχηγό που είχε μάθει να μιλά μόνο εκ του ασφαλούς, φανάτιζε τον κόσμο ως η μεγάλη αντιμνημονιακή δύναμη. Έναν αρχηγό ο οποίος έριξε κάποτε την μοναδική κυβέρνηση που μας προειδοποιούσε ότι αυτήν η μέρα θα έφτανε. Έναν αρχηγό που χάραξε την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδος. Έναν αρχηγό που διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία με όλες τις ιστορικές συνέπειες. Μα πως μπορεί ένα νοήμον ον να εξακολουθεί να τους παίρνει στα σοβαρά; Άνθρωποι ευθυνόφοβοι που στα δύσκολα διορίζουν πρωθυπουργό;

Με την θετική μας ψήφο στην Δημοκρατική Συμμαχία να είστε βέβαιοι ότι όσο επηρεάζουμε το αύριο που μας ξημερώνει όσο κι αν είναι αυτό, το κάνουμε με πολιτικό λόγο και απτά επιχειρήματα και όχι λαϊκίζοντας σε πάνελ που θυμίζουν προεκλογικές ομιλίες των Η.Π.Α.: εγώ στο κέντρο, άρχοντας μονολόγου και γύρω γύρω γαϊτανάκι κεκλεισμένων των θυρών με κομματόσκυλα να κυνηγάν χρωματιστές μπλούζες.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και χωρίς άλλη καθυστέρηση, έχω την τιμή να σας παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο Πιερίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας που απαρτίζεται από τους: Βαγγέλη ΒαρμάζηΕυτυχία Καραγιαννάκη – ΣαπίδουΝίκο Κατσαβό και Λευτέρη Μωυσιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.